Винаги сме били сигурни, че един от големите ни любимци Уди Харелсън някой ден ще направи нещо супер-шантаво и предизвикателно, само че кой да подозира, че ще бъде свързано с киноексперимент?! От известно време легендарният Франсис Форд Копола коментира, че „живото кино” е вълната на бъдещето – когато един режисьор снима и същевременно с това предава директно това, което се случва пред камерата му, на познатия голям екран пред публиката. Този тип излъчване отдавна се практикува в много по-малък мащаб от телевизионни продукции, но да се решиш да правиш кино – и да излъчваш на живо – до момента няма такъв прецедент. И докато Копола изпипва техническите детайли – Харелсън е решил да действа!

През октомври се заговори за режисьорския проект на Уди „ Lost In London” и бяхме наясно, че той самият си е автор на сценария. Сега вече знаем, че във филма ще участват Оуен Уилсън и Уили Нелсън плюс Харелсън и решението на авторът му е да го играе, снима и едновременно с това излъчва директно пред публика. Ето и тийзъра по повода!

„Никой досега не е бил толкова глупав!” – или толкова дързък?! И ако се провали – скача в Темза? Ето тази налудничава усмивка на финала на своеобразната реклама е едно от нещата, които много обичаме у Харелсън – няма притворство, няма протакане! Ама като снима и реши да монтира, може нещата да не се получат именно така, както си ги е представял – я да предизвика внимание като направи нещо авангардно и откачено, пък после може и да приключи с кариерата си – поне ще го запомнят като първи в нещо… новаторско?!

Ето какво споделя бъдещият режисьор пред EW:

„Играя си с тази идея повече от 10 години. Обичам театъра и обичам киното – исках да намеря начин как да ги обединя в едно. След това си помислих, че точно тази история се случва последователно и ми се стори логично да я заснема в реално време – нещо като „кино на живо” или както искате го наречете. Мисля, че може да се сравни със „Saturday Night Live”. Само че когато правиш театър на живо, имаш прекъсвания за реклами. А моята идея е да се предава 100 минути, без секунда пауза. Да, мисля, че би било правилно да наречем това лудост!”

Що се отнася до сюжета – той е вдъхновен от един инцидент от 2002 година, когато Харелсън беше арестуван в Лондон, след като счупи пепелник в едно такси. „Струва ми се, че мога да определя филма като дълбока, търсеща душата на човека комедия. Става дума за човек, който постига всичко и рискува да изгуби всичко. А накрая се надявам да приключим с изкупление. Не ми се ще да издавам прекалено много от сюжета все пак…”, споделя Харелсън.

Историята ще се развива в 14 локации, ще се включет 30 различни членове на актьорския екип и – разбира се – всичко това ще бъде заснето… в един кадър. Каквото и да си говорим, това ще бъде огромно предизвикателство за абсолютно всички и особено за операторския екип – начело е Найджъл Уилоуби („Downton Abbey”, „The Magdalene Sisters”, „Penny Dreadful”), който всъщност убеждава Харелсън да снимат всичко с една камера и в един кадър!

И така, „Lost In London” ще бъде излъчен на живо в над 550 киносалона на 19 януари 2017 – проверете кой къде е по това време (ето списък с киносалоните, които ще излъчват филма) и дали имате шанс да станете свидетели на първия подобен киноексперимент.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *