Trollhunters

И така, шест години след първото споменаване тук в едно изречение на дел Торо и „Trollhunters”, това-което-щеше-да-бъде-филм-но-се-превърна-в-поредица вече е факт и имаме възможност да потърсим онзи по детински възторжен блясък в очите на любимия ни режисьор. На нашето внимание в мрежата се подвизава featurette от типа „искам да споделя!”, в който няколко от главните герои от поредицата се опитват да разкажат колко им е било хубаво да работят по „Trollhunters”, защото въображението на този човек няма граници.

За тази героична приказка обединяват усилия DreamWorks и Netflix – за пореден път стрийминг платформата доказва, че с далновидност и стремеж да включи в програмата си най-доброто и актуално като заглавия и творци (освен оригиналната продукциия, на която доказаха, че са майстори) е възможно да си завоюваш сериозни позиции и авторитет в очите на зрителите. Коя медия не би искала да представи на своята аудитория творба на дел Торо? Само на нас малко не ни харесва „захаросаният” по детски стил на рисунките, иначе сме сигурни, че приключения няма да липсват. Ето и малко повече за сюжета:

На път за училище съвсем обикновения тийнейджър Джим Лейк Джуниър попада случайно на мистичен амулет и открива изключително тайна цивилизация от могъщи тролове, която живее под родното му градче Аркадия. Абсолютно неподготвен за отговорностите, които се стоварват на плещите му, но жаден за приключения, Джим е първият човек, на когото се поверява званието „Trollhunter/Ловец на тролове”, и мисията му е да защити добрите тролове от техните могъщи врагове. И освен с ежедневните проблеми в училище, сега Джим ще трябва да участва и във война, която в един момент заплашва и тролския, и човешкия свят… Само да свърши часът по физическо, и Джим хваща меча!

Фантастичен свят с удивителни същества, красиви градове и безпощадни врагове – естествено, че точно това може да се очаква от мистър дел Торо. Историята е амбициозна и поразителна с визуалната си реализация, а поредицата може да се окаже забавление за цялото семейство. Сред актьорите, дали гласовете си на героите в „Trollhunters”, са Келси Грамър („Frasier”, „The Simpsons”), Рон Пърлман („Hellboy”, „Sons of Anarchy”), Стивън Юн („The Walking Dead”), Чарли Сакстън („Betas”).

Trollhunters” дебютира следващата седмица в глобалната мрежа на Netflix – на 23 декември 2016 година.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *