Първи международен трейлър, „Rock’n Roll” изглежда драматично-увлекателен, Гийом Кане и Марион Котиар си гукат на френски и (май) на никого не му липсват английски субтитри, защото е очевидно, че иде реч за семейство (може и да е тяхното), в което някой от някого не е доволен и е решил да се държи предизвикателно (важи и в двете посоки).

Пет филма за 15 години е режисьорската равносметка на Гийом Кане плюс още 30 роли в актьорската му филмография и очаквана втора рожба от любимата му Марион Котиар – макар да не е „пробил” в Холивуд, има за какво да му се завиди на Гийом, най-благородно! И както беше ясно още от прекрасния филм на Ян Самюел „Детски игри” („Love Me If You Dare”), двамата с мис Котиар просто са създадени един за друг. Трейлърът на „Rock’n Roll” също може да послужи за свидетелство.

За трети път след „Малки невинни лъжи” („Little White Lies”) и „Кръвни връзки” („Blood Ties”) Кане се наема да режисира своята партньорка в живота. В историята „Rock’n Roll” двамата (май) играят себе си, а той очевидно е травмиран – дали от неодобрението на околните, дали от собствени терзания (кризата на средната възраст не настъпваше ли мааалко по-късно?). В пристъп на отчаяние мъжете правят всякакви, най-вече глупави неща, а според синопсиса на филма героят на Кане отива при самия Джони Холидей, за да „попие” малко истинско „рок-енд-рол”-отношение към света.

Във филма участват още Жил Льолуш, Филип Льофевр, Камий Ро, Кев Адамс, Бен Фостър, Максим Нучи, Ярол Пупо, Ален Атал, Иван Атал и Летисия Холидей. За момента е ясна само и единствено премиерната дата във Франция – 15 февруари 2017. Дано продадат филма поне във френскоезичните територии по света; на фестивална „обиколка” май няма да отиде, защото изглежда (прекалено) забавно-лековат, а ние – останалите почитатели на дуета Кане-Котиар – явно ще разчитаме на дългите самолетни полети (точно така видяхме чаровния „Up for Love / Un homme à la hauteur” на Лоран Тирар с любимия ни чаровник Жан Дюжарден)…

 

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Имам сериозното подозрение, че на Кане не съм гледал ни един филм 😀