ac

Честита Коледа! Stop your grinnin’ and drop your linen, защото първият трейлър на „Пришълецът: Завет” е тук! И в името на Исуса Христа, нашия спасител, честито да е рождението му, чакането си заслужаваше. Преди да го видите обаче, нека да адресираме един… проблем.

Хайпът за този „Пришълецът: Завет” е меко казано огромен (някои колеги го определиха като „извънземен”, точно какъвто беше и за „Прометей”, от който, в крайна сметка, можеше да се желае повече) и в този ред на мисли сме твърдо решени да подходим към тази и всички останали предстоящи реклами на филма с вълнение, но и с известна доза сдържаност. Това е!

Сега пускайте и, извинете ни за израза, се пипайте на воля!

Вече посъбудени, малко трезви впечатления. Очевидно става дума за стилистично, тематично и сюжетно продължение на „Прометей”, което може да е нож с две остриета, но според нас ще се окаже плюс – разчитаме, че проблемите от пърия филм ще бъдат отсранени и този път крайният резултат ще е по-близо до очакванията (нищо, че отново са безумно високи!).

Самият трейлър е страхотен по всички параграфи – достатъчно хорър, любимите ни „gore” елементи от Alien-поредицата, яко изпълнение на добре познатата песничка, малко секс под душа и най-вече Пришълец из коридорите на космически кораб… Какво повече може да иска един фен на Коледа?

Единственият лек минус за нас е Катерин Уотърсън, която продължава да не ни радва, дори след „Inherent Vice”. Но пък трябва да признаем, че често актьори ни „вадят от филма” на ниво трейлър, а после са съвсем на място в самия филм.

Повече подробности за филма може да откриете в новините ни до момента.

Ридли Скот се завръща към вселената, която създаде с „Пришълецът”, с „Пришълецът: Завет” – втората част от прикуъл трилогията, която започна с „Прометей” и която се свърза директно с изключително важната му фантастична творба от 1979 г. На път към планета в далечния край на галактиката, екипажът на колонизаторския кораб „Covenant” открива място, за което смятат, че е неотбелязан на картите рай, но в действителност е мрачен и опасен свят, чиито единствен обитател е синтетичният Дейвид (Майкъл Фасбендър), оцелял от обречената експедиция на кораба „Прометей”.

Режисьор на „Пришълецът: Завет” („Alien: Covenant“) е Ридли Скот, а сценарият е дело на Майкъл Грийн, Джак Паглен и Джон Логан. В ролите са Майкъл Фасбендър, Катрин Уотърсън, Дани Макбрайд, Демиан Бишир, Били Кръдъп, Джъси Смолет, Ейми Саймец, Кармен Еджого, Кали Ернандес, Бенджъмин Ригби, Александър Ингланд, Натаниъл Дийн, Джеймс Франко и други.

Премиерата е 19 май 2017 г.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

57 Comments

 1. Ами… окей е, ама далеч не е уау. Със сигурност изглежда като твърд R-rated сай-фай хорър, както обещаваха, което е супер, но нещо, което ме притесняваше отдавна, засега се потвърждава: чисто сюжетно на този етап новият „Alien“ прилича просто на по-мрачна и кървава версия на „Прометей“. Още не съм видял елемент, свързан с проекта, който да ме купи сюжетно и който да развие смислено франчайза като митология. Успокоява ме фактът, че е рано още за категорични оценки. 🙂

 2. Ако успее да съчетае страхотната визия на „Прометей“ със суровия ужас на оригиналния филм, цена няма да има.

  Да си пожелаем успешна 2017-а! С добър Пришелец и Блейд Рънър.

 3. Наистина цена няма да има, ако е като насрания „Прометей“… в смисъл: буквално. Оф, даже нямам желание да го гледам втори път тоя трейлър. Разочароваща работа. Не искам пак половин филм неориентирани герои да търсят очевидни за зрителя неща, правейки още по-очевидни грешки, а втората да е тичане и пищене с кръв и черва в уравнението. Не защото не си падам по подобни кървавици по принцип, а защото засега тоя „Alien“ ми се струва тотално повторение на формулата. Жалко.

 4. И аз имам подобно предчувствие. Пак ще обикалят половин час из непозната планета, пак малоумни учени ще си бутат лицата пред яйцата и ще има половин час екшън. Гледали сме го няколко пъти това. Секс под душа, докато наоколо има пришълец??? 😀

 5. То тая формула могат да си я въртят до безкрай. Сменят името на кораба, прическата на Фасбендър, екипажа според актуалните политкоректни трендове и всичко друго си се подрежда по минути. Не върви точно аз да го казвам, ама Джордж Милър им показа как се прави, егати, а те пак тръгнали да играят уж на „сигурно“. Не стана въпрос само за Ридли, принципно говоря …

 6. Е, ама чакайте малко. Каква формула, която досега не сте виждали, очаквате да се развие? Това е малко като с Rogue One – всички знаем какво се случва и докъде стига нишката. Подобна е и тактиката тук. Да, Ридли винаги е искал да експлорне източника на ксеноморфите, откъде идват, защо и т.н. Освен това той винаги е вкарвал религиозната нотка (нещо, което никога не ми се е нравело). В Prometheus тя беше доста, което беше риск който само Ридли може да си позволи и обратната връзка от феновете не беше изцяло ок. Сега тук вече нещата влизат в канона на добре познатата трилогия – хорър, коридори, кръв и клаустрофобия. Вие сякаш искате някакъв ground-breaking филм, който да засенчи оригиналните филми. Ясно е, че някой ще се надвеси над яйце и ще го лапне 🙂 Не diss-вайте цял филм само по 2 минутен трейлър. Освен това от показания материал на showcase-а на 20th Century Fox, става ясно че видовете ксеноморфи са повече от един, което значи че определено се търсят начини да се поднесат нови вълнуващи щрихи към вселената. Но като цяло идеята е ясна отдавна – we are all going to die down here.

 7. Хайпът си оказа влияние и също останах една идея разочарован . Нo, категорично вярвам, че вторият трейлър ще ни промени мнението 🙂 . Като цяло ми хареса много, просто вината е в нас, за това, че очаквахме нещо “извънземно“ 🙂

  1. Пренавиха схемата с картинките, определено. Но аз съм предоволен от този трейлър. Имат предостатъчно пространство да създадат филм достоен до оригиналните три.

  2. Със сигурност вината не е в мен – не очаквах кой знае какво от трейлъра… и пак останах разочарован. Преди малко даже насила го изгледах за втори път и още по-малко ми хареса.

   PS „Rogue One“ e чудесен именно защото не повтаря формулата.

  3. True, но знаеш предварително някои key plots в неговата история, нали?

  4. В „Rogue One“ знаем приблизителната предистория и там въпросът е как, а не какво се случва. Тук е тотално различен кейс: знаем, че има предистория, но нямаме идея каква е. Този филм ще е як само ако придвижи митологията на поредицата, иначе няма да е нищо повече от занаятчийски изпипана експлоатация… каквото засега подсказва тоя смотан и първосигнален трейлър, наблъскан с явни трикове за замазване на очите.

  5. Well, в Prometheus когато се опитаха да раздвижат митологията хората ги оплюха. Мисля, че в този филм ще има доста fan-service точно поради тази причина. Но пък от друга страна трейлърът не издава нищо от същността на предисторията – нещо което други трейлъри волно или неволно правят. Ти сам си казвал, че искаш трейлъри които не ти разказват филма в 2 минути. Този е такъв – показва ти класическите похвати и идеи (яйце, коридори, любопитни учени), които трилогията е заложила, без да ти разкрива финала или някакъв важен елемент в плота. Или се бъркам? 🙂

   За R1 си прав – знаем какво се е случило, а как – показаха ни по страхотен начин. Тук не знаем какво се е случило, но е ясно как ще ни го покажат 🙂

  6. Човек, наистина ли ти се гледа пак същото? Кораб, странна планета, катастрофирал артефакт, наивен екипаж, робот с адженда, крийчъри на финала? Не те ли дразни банализирането на един от най-яките франчайзи в историята на киното? Какво като е Ридли Скот и има ксеноморфи? Кур за всичко това, ако не предложат някаква сериозна сюжетна новост или просто нещо, оправдаващо съществуването на тоя филм… Допреди часове бях умерено хайпнат, сега не съм, това е. 🙂 Две неща ме успокояват: може би вторият трейлър ще оправи нещата и може би вторият „Блейд Рънър“ ще е чук.

  7. Не, не ми се гледа пак от същото, но със сигурност не ми се гледат и някакви artsy-fartsy-философски разсъждения, които не дават никакъв дефинитивен отговор на основоположните въпроси. Нещо, което Prometheus успя да постигне във висока степен, според мен заради малоумния си сценарист. Така че, времето ще покаже 🙂

  8. Сега като се замисля, не ми се гледа втори трейлър. Не искам да знам нищо, за да се изненадам. Тоя трейлър и без това спойлна смъртта на сума ти персонажи.

  9. Е, Alien филм без смъртност 95% май няма? 😀

 8. Мрън-мрън!
  Ще го гледаме ли филмът? Ще го гледаме!
  После ще коментираме кое как е станало.

 9. Всичкото хубаво, ама… На мен ми бие като чиста проба копи-пейст рибуут на първия ейлиън и то по безцеремонния начин, по който Ейбрамс ни снесе SW7…

  1. Филм на Ридли Скот, който се развива (май) в същата вселена като Alien. Нищо чудно.

   Иначе почти съм убеден, че филм, в който се показва изолацията на даден екипаж в космоса, не може да бъде показан по безброй различни начина. За разлика от многообичаните SW…

   ПС – То пък и митологията в Prometheus беше една. Имах чувството, че някой с прекалено много идеи и ограничено пространство се беше опитал да направи кохерентен филм. И се беше провалил зрелищно.

  2. Този същият, който ми остави горчив привкус с финалето на Lost.

 10. Gototo, precisely. „Prometheus“ имаше проблеми, но поне беше различен и разкри повече от митологията, а новият филм прилича на рециклирана хартия.

  1. Мама му стара, дори кривия Alien vs. Predator 1 си позволи различен и оригинален сетинг, а не хукна да предъвква стари шлагери…

 11. ОК. Малко съм със смесени чувства. От една страна – наистина започва да ми омръзва от overproduced филми. Но от друга – малко трудно ще бъде само с един филм да сменят целия „курс“ на поредицата. И предвид факта, че ако ме не лъже паметта Ридли говореше, че искали поне още два филма.

  Същевременно откриващата сцена е добра. Да не кажа, че носи усещането за класическия Alien. Останалото част с тия зелени поля и красиви гледки малко ми носи усещането на Prometheus. Имаме някъде в микса и Катрин Уотърсън, която стилистично прилича на Рипли от първите два Alien филми.

  Ще видим. Аз няма да откажа и ако не видя нито един трейлър повече за този филм. Най-малкото този ми даден достатъчно, за да има някакви що-годе очаквания.

 12. На мен цялото ми мрънкане е базирано на горния трейлър и допускам, че той може да е подвеждащ (това вероятно значи, че маркетинговият отдел е малоумен). Ако следващите реклами представят нещо ново, супер – ще си върна думите назад. 🙂 Йахуе ми е свидетел, че се моля да греша и да видим през май солиден филм.

  1. Според мен ако не мислеха, че имат солиден филм на разположение, нямаше да го бутнат за май. 🙂 А щяха да го оставят за летния еквивалент на януари – краят на август и началото на септември.

   Иначе напълно те разбирам. Въпреки че вече силно се старая тия трейлъри да ги приемам с огромно съмнение и просто като насока. Особено имайки предвид, че голяма част от сцените в него може и да ги няма в крайния филм. За момента съм доволен, че това не е е един от онези трейлъри: „Да ви разкажем филма в три минути“.

  2. Точно майският шифт на премиерната дата ми вдъхва надежда, че филмът няма да е… майски шит.

 13. Сериозно ли има толкова голям хайп около този филм, виж сега, около Прометей наистина ама наистина имаше ОГРОМЕН ХАЙП и знаем как се развиха нещата. С A:C хората са малко по-скептични.
  Колкото до трейлъра – интересен, но остава някакъв горчив привкус „щото точно това сме го гледали много пъти“.
  Между другото, Прометей имаше някои от най-добрите трейлъри .. поне за последните 10-15 години.
  Не съм гледал задълбочeno каста, но Катерин Уотърсен не ме кефи някак си и оставаме с …. Фасбендър, Били Крудруп и Дани Макбрайд ?! (моменът, в който умре will be a joy to watch)

 14. абе, стига мрънкали бе. 🙂 според мен ще е поправен „Прометей“. много по-стегнат и смислен филм. на второ гледане повече ми хареса. притеснява ме само черното goo, дето му влиза в ушото. :+)

 15. Знаех си че така ще стане. И аз се надявам този трйлър да е подвеждащ ама едва ли. За съжаление ще си гледаме още от същото. Мрънкахте срещу Прометей (донякъде с пълно право) и ето го резултата. И точно заради критиките към Прометей сега ще гледаме поредната игра на гоненица с ксеноморфи придружена с писъци и кръв. Да ви кажа как ще свърши ако не сте се досетили. Оцелява един може и двама ама по скоро един и едно яйце. Все пак трябва да има продължение.

  Къде са инженерите? Нали Шоу и Дейвид тръгнаха към тяхната планета.

  1. Ще ги видим, нали си гледал задкулисните снимки, но най-вероятно само ще станем свидетели как измират и то за няколко минути 🙁

 16. There was a boy
  A very strange enchanted boy
  They say he wandered very far
  Very far
  Over land and sea
  A little shy and sad of eye
  But very wise was he

 17. Весела Коледа! Музиката , колкото и да е хитра, вади от вселената и убива целия епик вайб. Спомням си, че от акордите в трейлъра на Прометей се бях наакал от кеф!

 18. Аз го гледах сънен рано сутринта, пак си легнах, изтрезнях, пак го гледах и ме беше страх да споделя мнение, като знам какви сте Ридлифилици, но като чета мненията, явно не замо у мен седи едно… меех
  Отдавна ми се гледа сай фай ужас, ако може и да е в космоса, това че е с бранда Alien, още по-добре, ама тук нещо ме притеснява, и вие по-горе добре обяснявате какво.

  П.П. Отваря се слузесто яйце, и ти надничаш вътре…..WTF, дори в Писък-ците не е толкова банална „ужасната“ сцена

 19. Тъжно, тъжно… Скот съвсем не знае къде се намира май, или се изперкал още повече.
  На Прометей поне трейлър(кампанията)ите бяха готини и хайпваха правилно. Това тук е остро и разочароващо мех.
  Кадрите със шейки камерата са някакво дънце… Това не може Ридли да го е снимал, бе…
  Всичко друго изглежда до болка познато и оставя горчив вкус в устата, поради предишният филм, и липсата на някакъв различен от познатия подход.

  Въобще, тъжно, тъжно…

  п.с Прочетох коментарите, а бре хора, първите 4 филма ни представят корено различен подход и развиват/доразвиват по някакъв начин (или поне се стараят) вселената и сетингът, въпреки ограниченията на жанровата конвенция. Вярно, различните режисьори оправдават донякъде резултата, но ако бащицата (и голям режисьор само по себе си) не може сам да се изтегли от безидейното блато на старческата деменция или поне да повтори (кхъм), успеха на първоизточникът, по-добре въобще да не се занимава (ако ще да е само да напълни джоба с още малко зелени гущери).

  1. Говори се, че първият трейлър на осмия епизод ще дебютира чак през пролетта, може би на Стар Уорс конвенцията през април.

 20. все едно гледах трейлър на треторазряден фантастичен филм, разпостраняван от Тандем видео в началото на 90-те…то май и филма ще е нещо такова….

 21. Giger ще се обърне в гроба, ако види тия гаври с наследството му.

  Къде ше ми вкарваш хипстърски вариант на Nature boy на филм за Пришълеца. Или разни триметрови инженери дето приличат на албиноса от Шифъра на леонардо.

  Прометей нямаше нищо с фийлинга на оригинала, а както гледам и тук нещата не изглеждат обещаващи.

 22. Като гледам коментарите под трейлъра се убеждавам все повече, че явно мойто си недоволство определено не е мрънкане, а съвсем легитимно масово разочарование от видяното . Ако мислят така мърляво да я карат с рекламната кампания до излизането на филма след по-малко от половин (!) година това ще е един от зверските провали на идната година и дори и филма в крайна сметка да се окаже читаво продължение, а не просто безсрамен рециклаж на оригинала, това едва ли ще го спаси. Дано не съм прекалено черноглед де…

 23. Като ви чета тук и не спирам да се чудя, какво точно очаквахте – 5-тия Пришълец ли или една нова развръзка и продължение от вече започнатото с Прометей? Аз лично страшно се надървих. Защо забравяте, че това е продължение на Прометей, а не следващия Пришълец… Ама понеже както винаги тук е пълно с кино-патки бързащи да си правят тъпи и то крайни заключения и от на базата само на един трейлър. Направо съм бесен на такива като вас. Я си пуснете Прометей пак и ще видите че продължението е напълно логично. А видяното никак не е разочароващо.Тук ще се дадат много отговори от цялата тази вселена и зараждането на този вид и яко сте с малко повече акълец, ще прозрете, че това е история случваща се много преди всичките последвали Пришълци. Просто сте сбъркани от към времеви съотношения в тази вселена.И за жалост ви разбирам малките плитки мозъчета неразбиращи тази вселена. Дай ви да се дървите на стар уорс и тем подобни детинщини, но стане ли време за анализ на сериозно кино сте пълен аут.

  1. Нека видим филма и тогава да коментираме 🙂 Всички тук станаха сценаристи и режисьори 🙂 Прометей беше сложен филм, който зададе прекалено много въпроси. Щом коментираме филма значи е свършил своята работа чичо Скот 😉

  2. Така ли…? То и лайно да изсере дядо Скот, пак ще го коментираме бе…разбирачо! И ти ще го коментираш, само че какво е на вкус… Фен ли си къв си, върни се от дупката, от която си изпълзял…амигос!
   Бахти гвоздейти има тук!

  3. Къде сбърках…. :)))) ти си удивителен

  4. Съжалявам за реския тон пич…@Фен
   Никъде не си сбъркал. Просто не бях в настроение пишейки това… Отново се извинявам и наистина си прав. Ще го видим и тогава ще си правим изводите.

 24. In all fairness, няколко дни след премиерата на трейлъра и около 356 гледания, мога да разбера донякъде мрънкането. Всички останали трейлъри досега от оригиналната трилогия и Prometheus имат един специфичен стил и на техния фон е нормално на някои хора този трейлър да изглежда generic. However, аз тълкувам идеята му по друг начин – Ридли Скот е човек, който винаги е готов да рискува, прави крачка в страни от това което се очаква. Не го виждам като filmmaker, който иска да cash out-ва, той си има всичко а и е на пределна възраст, за да се занимава с такива пошли неща. Има предостатъчно време да развият и рекламната кампания по подобаващ начин, а и не ми е нужно да гледам реклами като на Suicide Squad, за да ми е топ 1 в очакваните филми за 2017.
  Освен това много добре говори за идеите си тук: https://www.youtube.com/watch?v=zInLxITvRBo сигурен съм че повечето от вас са го гледали, но все пак 🙂

 25. Не знам дали си струва , но излъгах . За мен си струва и както каза един по – горе нека първо гледаме , надявам се , че най – важното ще стане , а то ще бъде да засенчи оригиналите … а това е малко невъзможно …

 26. Не знам дали сте забелязали кой е композитора, но това е огромна изненада за мен и се надявам да има мрачна музика и елементи
  Music by
  Jed Kurzel

  1. 0.k., няма ли начин и просточетящите да виждат вси последни коментари (даже ако може и направо самите мнения и за коя тема са ; ) че като се нароят коментари и някои остават не-за-беля-sа-ни?
   😛 . S : http://www.alien-covenant.com/news/engineers-battle-predators-in-dark-horses-prometheus-life-and-death-4-comic-preview