Дали заради празниците или поради някаква друга причина, но последните няколко дни се чувстваме патриотично настроени (принципно едно от най-тъпите чувства, които могат да ви владеят, особено отнесени към нещо, в което постиженията ни са особено жалки – като киното например), а днес конкретно се събудихме с желание да отразим дебютиралия преди десетина дни нов трейлър на „Воевода” на Зорница София („Мила от Марс”).

Припомняме, че филмът е вдъхновен от разказа „Румена войвода” на Николай Хайтов и разказва „бурната истинска история” на Румена – майка, която е принудена да изостави дете и дом и предвожда чета, която раздава свое правосъдие в завладяната от Османската империя България.

Преди да пристъпим към трейлъра, само да споменем, че той е по-кратък от предишния, но пък според нас дава една идея по-ясна представа за това, което ни очаква. Вижте и всякакви коментари отново оставяме на вас.

В допълнение ви предлагаме един постер и третата част от „Хайдушки записки” – поглед зад кулисите на филма (направени в стила на повечето холивудски филми), като този път във фокуса на вниманието е тренировъчно-репетиционният лагер.

плакат

Режисьор и сценарист на „Воевода” е Зорница София, която е изпълнител и на главната роля. Партнират ѝ Валери Йорданов, Горан Гънчев, Владимир Зомбори, Леарт Докле, Петър Генков, Димитър Селенски, Ники Амрита Николай и други.

Премиерата е 13 януари 2017.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

12 Comments

  1. Eто един бъдещ mess, който със сигурност няма да влезе в топ 10 на най-добрите филми от 2017-та 🙂

  2. Страхотен сайт за новини от света на киното, но стигне ли се до лични мнения, коментари или „рецензии“ веднага се сещам, че сме българи и не на последно място балканци. Неподготвени, откровено глупави, чакащи от засада в търсене на грешки. UZUMAKI е страхотен пример за това. И все пак, колкото и глупав да е един човек, и колкото и да очакваш, че ще напише някоя глупост, горният коментар отново изненадва със своята откровена неподправеност и идиотия. Човек, който обича киното, не би написал такова нещо дори на филм на Уве Бол. Всичко това важи и за моя коментар. Яд ме е, че отделям това време, но и аз съм балканец и аз мога да използвам думата „mess“. Ето демонстрирам – MESS. Ако я повториш десет пъти – губи всякакъв смисъл.

    1. Цеци, ти пък що се опитваш да му докажеш, че е прав?!

  3. Трейлърът действително сигнализира за болезнено фиаско. Дори прекрасната музика не успява да спаси салатата от евтини, стерилни и калпаво сглобени кадри. Възможно ли е този трейлър да е подвеждащ и в крайна сметка да се получи гледаем филм? Да. Вероятно ли е? Не. Готовият пълнометражен продукт дори може да накара този трейлър да изглежда като нещо почти адекватно.

  4. Сякаш слушам „диалекта“ на кака Саня в онова безумие „Чужденецът“ на бате Ники Илиев. 😀

  5. Бих дръпнал един дълъг пост по темата за продължаващата болезнена творческа безидейност и аматьорщина на съвременните БГ киномейкъри, ама не си заслужава…