В Холивуд понякога човек трябва кротко и последователно да следва мечтания си проект, докато той не се осъществи. Добър пример за това е „Silence” на Мартин Скорсезе. В други случаи обаче пътищата действително се оказват неведоми и изглежда подобна е ситуацията с Дени Вилньов, чийто първи опит в научната фантастика неуспоримо се превърна в един от филмите на 2016 г., а предстоящия „Blade Runner 2049” изглежда повече от прекрасно.

През септември Вилньов сподели надеждите си за проект, който би искал да углави, но звучеше като да се е примирил с факта, че шансовете за сполука са минимални:

„Дългогодишната ми мечта е да адаптирам „Дюн“, но процесът за придобиване на правата е дълъг и не ми се вярва някога да успея“

Е, изглежда, че фиктивният белобрад старец е подранил с подаръка на режисьора.

Макар засега детайлите за потенциалния римейк на „Дюн“ да са минимални, Вилньов вече води преговори за проекта с Legendary Entertainment, които наскоро се сдобиха с правата на култовата научно-фантастична поредица, разказваща за пустинната планета Аракис.

Няма яснота дали можем да очакваме франчайз (ние твърдо залагаме на „Да“), но предвид солидния финансов успех и топлия прием от страна на зрители и критика на „Първи контакт“, бъдещето на фантастиката определено изглежда светло.

Напомняме, че покрай прекрасния си първи тийзър, „Blade Runner 2049” моментално се превърна в един от най-чаканите филми за 2017 година. Остава единствено да стискаме палци, че на канадеца ще бъде дадена колкото се може повече творческа свобода, за да представи една първокласна адаптация, каквато несъмнено е по силите му!

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

21 Comments

  1. Със сигурност ще е значително подобрение пред тъпотията на Линч.

    1. Еееее, то това дори и Линч не си го титулува като „филм“, така че няма база за сравнение.

    2. Абе база има, но сравнението ще е нелепо – сигурен съм, че ако Вилньов реализира тоя проект, ще видим нещо адски специално.

    3. Ако отпуснат и 200 млн. ще е екстра

    4. Ееее, айде сега, чак пък тъпотията на Линч…… айде сега….

  2. От всички яки неща, които наизлязоха като новини тоя месец, това май най-много ми хареса и адски много ще се кефя, ако се реализира.

  3. Ако това стане определено Вилньов ще виси на главата на Ходоровски да му дава дъртия акъли 😀

    1. Ако се намърда и Refn при тях, тримата може да направят нещо умопомрачително. 🙂

    1. Не вярваш ,че Дени ще се справи ли 🙂

    2. По скоро не вярва, че изобщо ще се реализира и ще се навият на такава грандиозна и рискова инвестиция.

    3. От друга страна последната година станахме свидетели на какви ли не хипервисокобюджетни бокс офис и критически провали (and counting…) и такъв проект с толкова огромен потенциал би бил най-малкото обнадеждаващ. Тъпото е само, че въпреки легендарния си статус Dune като име говори все по-малко и по-малко на днешната публика, по подобие на „дядовата ти класика“ Ben Hur (което съвсем не беше единствената причина за катастрофалното му представяне там, но това е друг въпрос).

    4. Не мисля, че Дюн говори толкова малко на днешната публика, а дори и да си прав – рекламната кампания лесно може да оправи това. И аз нямам съмнение във Вилньов, дано наистина се реализира тоя проект, че ми се гледа добра екранизация на любима фантастика, особено с подобни размери 🙂

    5. не бе, скептичен съм към това затрупване с проекти. много се надявам да не съм прав. ето, за Arrival също имах съмнения, пък филмът достави. и все пак… не му е толкова силен, колкото Enemy и Prisoners. дано не го съсипят изкушенията. не искам да мрънкам, просто си имам едно наум. : )

    6. С Узумаки онзи ден коментирахме, че и на двамата ни е любим „Enemy“, ама аз бих приел всякакъв отговор на въпроса „Любим филм от Вилньов“. Не мисля, че не му е толкова силен, просто в големия бюджет се губи инди усещането на „Enemy“, а научно-фантастичните елементи не позволяват такова развитие на героите, каквото има в „Prisoners“. Така че и „Първи контакт“ си се нарежда при тях 🙂

    7. не знам, определено „Сикарио“ и „Първи контакт“ ще ги въртя по-малко от предишните му два. 🙂

    1. Аз го дръпнах оня ден и ще го изгледам скоро 🙂