Много ни се иска да харесаме „Valerian and the City of a Thousand Planets” на Люк Бесон, но каквото и да правим, трудно ни е да се отърсим от скептицизма, налегнал ни след десет години невзрачни продукции и един амбициозен, но изключително слаб „Люси”. Тъй като обаче става въпрос за фантастика, чиито корени се простират преди „Star Wars”, няма как да сме безразлични. А и чухми отзиви на хора, които са гледали части от филма, които бяха изумени от невероятния мащаб и техническо майсторство.

Вече ви представихме тийзъра на трейлъра, както и няколко снимки, но днес дойде часът на истината – дългоочакваният трейлър, който ще определи очакванията ни за филма.

Припомняме, че „Valerian and the City of a Thousand Planets” е базиран на поредицата комикси „Валериан и Лорелайн” на писателя Пиер Кристин и художника Жан-Клод Мезиер и разказва за двама специални оперативни агенти на правителството, управляващо човешките територии, които са натоварени със задачата да пазят реда във вселената. Изпълнявайки мисия в интергалактическия град Алфа, те влизат в конфликт с неочаквани сили, които поставят живота им в смъртна опасност.

Вижте първия трейлър:

Не изглежда никак зле. Още от първия кадър и използваната музика се сетихме за „Пазителите на галактиката”. Филмът на Бесон очевидно ще заложи на същия лек тон, примесен този път с романтика. Химията между Кара Делевин и Дейн ДеХаан ни се струва силна, но основните качества без съмнение ще се търсят във визуално отношение. Силно се надяваме се да не станем свидетели на още един „Пътят на Юпитер”.

Относно очакванията ни – по-скоро умерени. Заинтригувани сме, но едва ли ще се превърне във филма на годината, камо ли да се изкатари до първенците в жанра. Все пак стискаме палци, защото амбицията е огромна. Риана не знаем как да я коментираме.

Rihanna stars in Luc Besson's " Valerian and the City of a Thousand Planets". Photo credit: Daniel Smith © 2016 VALERIAN SAS – TF1 FILMS PRODUCTION

През XXVIII век, двамата специални агенти Валериан и Лорелайн пътуват през време и пространство, за да защитават територията на човечеството и да поддържат реда във Вселената, което със сигурност е доста трудна задача. Валериан е класически образ – силен, смел, но със склонност да се подчинява на висшестоящите дори когато дълбоко в себе си знае, че те грешат. Разбира се, той е влюбен в червенокосата си партньорка Лорелайн. Двамата получават заповед да заминат в умопомрачителния интергалактически град Алфа, където съжителстват хиляди разумни същества от четирите края на Вселената. Всички те влагат талант, ресурси и технологии в името на добруването на разума – във всичките му форми и въплъщения. За съжаление, не всички на Алфа споделят този идеал – действието на невидими сили е на път да постави нашата раса пред истинска опасност…

Режисьор на „Valerian and the City of a Thousand Planets” е  Люк Бесон, а в ролите ще видим Кара Делевин, Дейн ДеХаан, Джон Гудман, Клайв Оуен, Итън Хоук, Рутгер Хауер и Риана.

Премиерата е 21 юли 2017.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

24 Comments

    1. x2.
      Аз лично не намерих нищо в тоя трейлър, което да ме накара да отида специално за него до салона това лято.

  1. До половината имах чувството, че гледах трейлъра на Петия елемент.

    1. Не знам защо се сещам и за „Джон Картър“. Него само Дринов го харесва май. : ))))

  2. Ок, стигна се дотам: Бесон „краде“ от самия себе си. Хвърлете малко същества ала Avatar и малко от цветовата палитра на Guardians of the Galaxy и получавате… това. Каквото и да е това. ПС: Сега погледнах: домъкнали са Клайв Оуен и Итън Хоук. Имайте милост, Тръмп все още не е влязъл в Белия дом… 😀

    1. Може, въпрос на вкус. 🙂 На мен за момента от този тийзър оставам с усещането, че съм го гледал този филм. Надявам се да греша, защото харесвам Дейн ДеХаан, а и по-голямата част от актьорският състав ми изглежда доста добра.

      А да – сетих се какво забравих. Тийзърът изглежда крайно студен и лишен от живот, което е лошо. Защото при всичките му минуси, Бесон е доказал, че може да прави balls to the wall безумни филми.

    2. Гледах го 4-5 пъти вече. Доста е генеричен, но пък изглежда като fun ride. Засега съм оптимист. Иначе и аз харесвам ДеХаан.

  3. Liked it. Бесон и фантастика са две неща, които си подхождат. Кара Веждата и моя зрителски интерес са неща, които определено не си подхождат. Люсито го спрях някъде по средата, повече не издържах.
    И. ВСЕ. ПАК.
    Бесон и фантастика.

    1. „Бесон и фантастика.“ е единственото, което ще ме вкара в кино салона.

  4. Тази „актриса“ само едно ли изражение има на лицето – на кисела първокурсничка от УНСС?

    1. За праскаема манекенка и приходи от разгонени тинейджъри/самотници/старчоци/лесбийки требе ли друго?

    2. Не разбирам крайната критика към играта й, но със сигурност засега не ме е впечатлила актьорски и има да се доказва.

    3. Мен ме дразни, защото е била с повече красиви жени отколкото аз.
      И още съм й набрал от Suicide Squad. Чапла.

  5. Люсито май е най-тъпия филм, който съм гледал … при все, че има толкова филми на Малик дето го конкурират 😀

    1. Дано се шегувка, за негово добро :).

  6. Тоя филм сигурно трябва да се гледа на 2-3 валериана. Изглежда като монтиран от отпаднали кадри от Петия елемент и прикуъл-трилогията. Вежди Рашидов гледа много кисело в трейлъра.

  7. Ох,

    вие, да хейтите спейс опера, която не сте гледали на кино, е като да негодувате срещу косматото ангорско зайче, което сте видели на снимка, но не сте нагушкали. Нелепо е.

  8. Между другото едно от основните достойнства, което направи Петия Елемент култов бяха харизматичните, likeable главни герои – и Брус Уилис, и Мила Йовович бяха веднага разпознаваеми, да не говорим за уникалния кретен Крис Тъкър. Докато тук… еми тук имаме две безлични хлапета, които няма с какво да запомним ( освен киселите вежди, афкорс )…

    1. Глей сега GOGOTOTO- не са хлапета…ДеХаaн е разкошен, intense млад актьор. Няколко неща съм гледал с него и навсякъде е бил чуден…истинско удоволствие е да се гледа например в:
      1. Chronicle
      2. Lawless
      3. Life
      4. Kill your Darlings
      5. The Place Beyond the Pines
      6. Two Lovers and a Bear

      FUCK… хубавите филми и роли на това ‘хлапе’ са повече на брой отколкото хубавите български филми в последните …колко години/десетилетия… ?