Да започнем с това, че адски харесваме Джесика Бийл и Патрик Уилсън, но, милите, не винаги им се получават нещата откъм актьорска игра, да не кажем направо, че хич не ги бива. Хайде, Патрик Уилсън от време на време има добри изпълнения (на прима виста се сещаме за „Hard Candy”, „Малки деца” и сериала „Фарго”, където е наистина страхотен), но Джесика Бийл си е откровено лоша актриса, колкото и да не ни се иска да го признаем. Но, както вече казахме, доста ги харесваме и двамата и с удоволствие ги гледаме дори и в откровени тъпотии, а когато става дума за трилърче по роман на авторката на „Талантливият мистър РиплиПатриша Хайсмит, какъвто е случаят с „A Kind Of Murder”, може да бъдете сигурни, че ще му обърнем внимание.

По същество: „A Kind Of Murder” е създаден по третия роман на Хайсмит „The Blunderer”. Действието се развива през 60-те години на ХХ в. в Ню Йорк, а в центъра на историята е Уолтър Стакхаус, който има привидно перфектен живот с успешната си работа като архитект и красивата си жена. Всичко това обаче се променя, когато Уолтър започва любовна авантюра, съпругата му намира смъртта си при мистериозни обстоятелства и той се оказва в центъра на опасна игра на котка и мишка със сериен убиец и амбициозен детектив…

Режисьор на филма е Анди Годард („Set Fire to the Stars”, „Downton Abbey”), а автор на сценария е Сюзън Бойд. В ролите, освен Уилсън и Бийл, са Хейли Бенет, която започва да ни радва все повече и повече, Еди Марсан и Винсънт Картайзър. Вижте трейлъра.

Мистерия с убийство, епоха и красиви актьори. Май това е всичко хубаво, което можем да кажем за този трейлър. От друга страна, не ни и трябва и кой знае колко повече за да си пуснем филма някой свободен неделен следобед. Всъщност излъгахме, трябва ни, защото ако е нещо от рода на „The Cry of the Owl”, който отново е по Хайсмит няма да го издържим целия. А и кой не иска трилърчето му да има класа като „Не казвай сбогом” например? Последно останахме доволни от „Момичето от влака” (отново с Хейли Бенет) и ако „A Kind Of Murder” е нещо в този стил, супер!

Вижте и един лош постер, кой все едно ние сме го правили.

палкат

Още веднъж, режисьор на  „A Kind Of Murder” е Анди Годард, а сценарият е дело на Сюзън Бойд по романа „The Blunderer” на Патриша Хайсмит. В ролите са Джесика Бийл, Патрик Уилсън, Хейли Бенет, Еди Марсан, Винсънт Картайзър и други.

Премиерата е 16 декември.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

5 Comments

  1. Аз харесах доста „Двете лица на Януари“, пак по Хейсмит. Само че там Виго и Оскар Айзък играха като зверове.

    Иначе това е Веси 100%! :р Твърде елегантно и ясно е написано

  2. Ми, пичове, не сте познали! 🙂
    Светли си мислеше, че може да познае кога нещо го е писала Весето и не успя НИТО ВЕДНЪЖ! 🙂

    1. Абе тия две отрепки говорят за Джесика Бийл и приликата й с Весето бе… що се правиш, че не разбираш ся 😀