Ето как се навързват нещата сами, точно както сме ги пожелали – появи се пълен трейлър на „Lemony Snicket’s A Series of Unfortunate Events” („Лемъни Сникет: поредица от злополучия”) и от 30-ата му секунда Нийл Патрик Харис най-сетне се „вихри” в сатирично-комедийно амплоа и най-разнообразните превъплъщения на граф Олаф, който няма да се спре пред нищо, за да докопа наследството на сираците Бодлер.

Поздравяваме всички със секундната дегезировка на НПХ в ролята на дама – както казва неговият герой „Забавно е!” А иначе впечатлението е за стерилност и театралничене (вероятно търсен резултат) и една особена cartoonish-атмосфера, която напомня на усещане за Тим Бъртън. Очакваме с нетърпение цялостния резултат, защото харесваме много Нийл Патрик Харис и Netflix вече дадоха достатъчно доказателства за възможностите, с които разполагат и талантливите екипи, които работят по техните оригинални проекти. Тази екранизация може да се окаже изключително подходяща и за младите зрители, които притежават приключенски дух и нямат нищо против да попътуват за известно време в миналото… Не сме „уау”-възхитени от видяното, очакванията ни към поредицата са умерени и се надяваме да ни е забавна.

Майсторът на превъплъщенията граф Олаф е далечен роднина на децата Бодлер и ги приютява при себе си след като по свръх-нещастно стечение на обстоятелствата те остават сираци. Злият граф иска да докопа наследството им, но Вайълет, Клаус и Съни са умни и успяват да го наидграят в кроежите и сплетните, като междувременно търсят подробности за тайнствената смърт на родителите си…

Изпълнителни продуценти на екранизацията по 13-те книги на Даниъл Хандлър (а.к.а. Лемъни Сникет) са носителят на награда Еми Бари Зоненфелд и авторът Даниъл Хандлър. Зоненфелд ще режисира пилотния епизод и ще остане в продуцентския екип на проекта. В ролите ще видим носителя на награди „Еми” и „Тони” Нийл Патрик Харис, Луис Хейнс (Клаус), Малина Уейзман (Вайълет), Аасиф Мондви (чичо Монти), К. Тод Фрийман (банкерът г-н По), Джоан Кюсак (Джъстис Страус), Катрин О’Хара (д-р Джорджина Оруел), Патрик Уорбъртън (в ролята на автора и разказвача Лемъни Сникет).

До всички епизоди на „Lemony Snicket’s A Series of Unfortunate Events” („Лемъни Сникет: поредица от злополучия”) ще има достъп в стрийминг-платформата Netflix на 13 януари 2017 година.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *