Този път е ред на малко приказки, посветени на гениалната Ливърпулска четворка – сценарист, монтажист и продуцент са се събрали да споделят по нещо за най-новия филм на Рон ХауърдThe Beatles: Eight Days a Week – The Touring Years“ пред Deadline. След като този специален документален поглед към миналото беше показан на форума Critics’ Choice Documentary Awards, той получава наградата за най-добър музикален филм и вече се коментира как може да поеме по стъпките на „Amy“ и „Searching for Sugar Man„, ангажирайки вниманието на селекционерите за Оскарови категории. Творбата разчита на сериозна комбинация между непоказвани архивни материали (трудно е да се каже това за най-известната и може би най-подробно документирана група в света!), интервюта и откъси от концертни изпълнения и представя The Beatles по начин, който никой не е виждал до момента.

Найджъл Синклер, продуцент, Марк Монро, автор на сценария и Пол Краудър, който отговаря за монтажа на филма, коментират с Доминик Патент от Deadline възхода на групата и превръщането им в културен феномен в несравним, глобален мащаб. Разбира се, бихме се радвали на малко повече подробности, защото в това видео са представени общо взето кратички отговори на един-два въпроса, ала животът не винаги е справедлив.

The Beatles“ са първата група, която сама композира песните си, обмисля какво точно да включи в албумите си, решава как ще се облече и всъщност четиримата успяват да създадат безпрецедентно културно присъствие. Всичко това присъства във филма, може да го видите с очите си.“ – споделя Найджъл Синклер.

Освен да се надяваме на чудо, за да успеем да видим филма на голям екран, друго на този етап не можем да сторим. Заедно с кратичкото интервю на Deadline ви предлагаме още нещо, което ни попадна в мрежата – архивното парче няма нищо общо с филма, просто е доказателство как целият свят (без нашата мила ‘социалистическа’ рОдина) се е радвал на лудите таланти от Ливърпул на живо… Обещали сме си да не въздишаме по миналото, това беше за последно!

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *