Един бърз ъпдейт от фронта на продължението на „Огненият пръстен” на Гийермо дел Торо. След известна доза несигурност, че проектът въобще ще го бъде (приходите на първия филм не бяха толкова добри, колкото се очакваше, и реално финансовият провал бе предотвратен най-вече благодарение на Китай), вчера най-накрая беше сложено начало на снимките.

Доказателството дойде под формата на туит със снимка на клапа, разпространен лично от Стивън С. ДеНайт, който замени Дел Торо на режисьорското столче (мексиканецът остана в проекта в качеството си на съсценарист и продуцент), а наравно с това получихме и потвърждение, че официалното заглавие на филма ще бъде „Pacific Rim: Maelstrom”.

Заглавието „Pacific Rim: Maelstrom” беше потвърдено и от звездата на филма Джон Бойега („Междузвездни войни: Силата се пробужда”), който пък разпространи в Instagram снимка на корицата на сценария.

First day on Pacific Rim today. Here’s to a great adventure ahead ✌?

A photo posted by BOYEGA (@jboyega_) on

Бойега изпълнява ролята на сина на героя на Идрис Елба от първия филм, но за съжаление, на този етап други детайли за него и сюжета на „Pacific Rim: Maelstrom” не са известни. Преди време Дел Торо беше заявил следното:

Минали са няколко години след първия филм. Не е непосредствено продължение. Ще видим какво става със света, освободен от кайджута – какво се случва с йегър-технологията, след като вече няма непосредствена кайджу-заплаха. Доста голям скок е.

Що се касае до останалите актьори, в ролите ще видим още Скот Истууд, Кайли Спени, Дзин Тиан, Макс Мартини, Ливай Мийдън, Адриа Архона и други. Очаква се и ветераните от първия филм Чарли Дей, Бърн Горман и Рон Пърлман също да се завърнат.

Премиерата на „Pacific Rim: Maelstrom” е 23 февруари 2018.

плакат

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

8 Comments

  1. Голям скок, свят без Кайджута, как са се развили технологиите…… много ала ID2 ми звучи

  2. Абе нека, ама е тъпо, че Хънам го няма – не че толкова ми пука за актьора (със сигурност обаче се разграничавам от негативното отношение към него от някои претенциозни редакторчета в сайта, хохо), просто е странно да отсъства от сюжета, при условие, че е ебати иконата за митологията на „Pacific Rim“, все пак спаси света ебати 🙂 Другото тревожно е това вкарване отникъде на сина на Дрис Мелба, дано не изглежда твърде форснато… макар че кво ни пука, важното е да има солидно количество нърдия и меле 🙂

  3. Pacific Rim 2: Electric Bogaloo. 😀 След като изкарах това от системата си – жалко за Елба (макар че разбира защо го няма). Двамата с Рон Пърлман бяха единствените интересни актьори в първия филм. А Хънам и приятелката му бяха толкова безлични, че дори Аарън Тайлър Джонсън от Godzilla се обади да каже, че не може да ги забележи къде са.

    Иначе за сина – след като Уил Смит от ID4 се оказа, че има син, защо и Идрис да няма? 🙂

    1. Може, гледал съм първата част за последен път преди бая време и съм забравил. 🙂 Но не виждам какъв е проблемът, след като „убиха“ Сара Конър в T3 с две реплики диалог.

    2. Проблемът е, че Елба беше важен герой с важна връзка с азиатската си „дъщеря“ в първия филм и сега отникъде, пришит с бели конци, пускат сина му в играта, без изобщо до момента да е ставало дума за него 🙂