Предполагаме беше само въпрос на време и за Джесика Частейн да се намери роля във филм за супергерои, но за щастие, не става дума за поддържащата роля на бивша приятелка на главния герой, току-що получил сили в поредния блокбастър на Marvel, нито пък за някой политик или правителствен агент със съмнителни мотиви в по-мрачната вселена на DC. Това би било доста ужасно и далеч под нивото на любимата ни Джесика, която определено заслужава нещо по-добро. Но дали предстоящият екшън, вдъхновен от комикса „Painkiller Jane“, ще е това „нещо по-добро“ нямаме никаква представа.

jessica-chastain-20161114

За тези, които не са запознати с Painkiller Jane (ние не спираме да я наричаме „Пенкилер“ Джейн и според нас напълно основателно) и не са гледали сериала с терминаторката Кристана Локен, комиксът на Джими Палмиоти и Джо Кесада разказва за Джейн Васко, нюйоркско ченге, вербувана от ФБР за опасна мисия под прикритие. Джейн е предадена и почти убита, в резултат на което получава свръх-способността да се възстановява от всякакво нараняване в рамките на секунди или минути. Тя напуска полицията, става супергерой и в предстоящата поява на големия екран по всяка вероятност ще търси отмъщение, истината за загадъчните си сили или и двете.

Ако не друго, поне ще видим любимката си като истински „badass“ – както вече казахме, не бихме преживели някоя безумна роля тип „damsel in distress“, което никак не би ѝ отивало. Въпреки това, проектът не ни звучи особено обещаващо, може би защото все още е в много начален стадий и не знаем никакви подробности. Един качествен сценарист и някой кадърен режисьор определено биха покачили интереса ни. Но след като Джесика Частейн ще участва, ние ще сме на линия при всички положения. Ще ви държим в течение, ако и когато научим повече подробности за проекта.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *