Бен Уийтли се готви за първия си голям студиен проект с адаптация на комикса „Hard Boiled” от Франк Милър и художника Гейф Даръл. От Warner Bros преговарят за правата, като засега плановете са Уийтли да режисира екшън филм с Том Хидълстън. Припомняме, че двамата си партнираха в последния филм на режисьора – „High Rise”.

Hard Boiled” ще се оформи от студиа с опит в екранизирането на Милър, а именно Solipsist Films, отговорни за продължението на култовия Sin City и Hollywood Gang, седящи зад “300“ и неговото продължение „300: Възходът на една империя”.

Графичната новела излиза през 1990 г. и е ситуирана в дистопичен Лос Анджелис от близкото бъдеще, където застрахователният агент Каръл Селц осъзнава, че е киборг и последна надежда за поробената раса на роботи, към която принадлежи.

През далечната 2001 година, Дейвид Финчър се е канел да режисира комикса, а Никълъс Кейдж да влезе в ролята на Селц, а през 2008 г., самият Франк Милър се заканва да адаптира произведението си, но до завършен филм никога не се стига, затова преди да се раздуе официална информация за започване на продукцията е най-добре да укротим фенските си страсти. Но все пак си струва да се отбележи, че през последната петилетка филмите на Уийтли, стилизирани, изобилстващи от насилие и идеи, редовно се превръщат във фестивални хитове.  Последният му филм, „Free Fire”, дебютира по-рано тази година на международния филмов фестивал в Торонто засега е най-добре приет от публика и критици, а официалната му премиера ще бъде на 17 март, 2017 г.

Ето го и официалния синопсис на “Hard Boiled”:

Карл Селц е застрахователен агент от предградията, верен съпруг и отдаден баща. Никсън е умопомрачен събирач на лихви, изтезаващ тела в изоставена подземна кланица. Unit Four е ултимативната изтребителна машина и последната надежда за поробените механизирани слуги от бъдещето. А всички те сформират едно общо психопатично същество.

Карл Селц

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

5 Comments

  1. На мен също екранизацията „High Rise“ не ми хареса особено (за разлика от книгата), но само от един филм не може да се прецени доколко струва един режисьор, така че ще ми е интересно да видя какво ще излезе от тоя проект.

  2. Името на художника се произнася по-скоро Джоф Дароу. Иначе Hard Boiled е един от последните добри проекти на Милър преди да изпляска напълно в края на 90-те. High Rise и Sightseers ми харесаха много, така че Уийтли ми се струва, като чудесен избор 🙂

    1. Човек, нямам идея какво съм си мислел, когато съм превел Geof Darrow като Гейф Даръл, серизоно. А проектът звучи интересно, ако докарат 90-арската гръндж атмосфера ще е доста кул 🙂