CBS Films представиха нов трейлър на „Patriots Day” на Питър Бърг, който е базиран на трагичните събития от 15 април 2013, когато в терористична атака по време на Бостънския маратон трима души намериха смъртта си, а 264 бяха ранени. Историята се фокусира върху полицейския сержант Томи Саундърс – сборен образ от няколко реално съществуващи личности, изигран от Марк Уолбърг – който помага на жертвите и властите непосредствено след атентата и се включва активно в разследването и последвалото издирване на извършителите.

Въпреки че беше по-скоро тийзър, първият трейлър на филма беше достатъчно красноречив по отношение на това, което можем да очакваме от филма (добре се бяхме ориентирали дори само от комбинацията Бърг/Уолбърг и „вдъхновен от действителни събития”). Този, малко по-подробен откъм история трейлър само затвърждава тези ни очаквания. Вижте.

Честно казано, ако не беше тазгодишния, също вдъхновен от реална трагедия „Deepwater Horizon: Море в пламъци” на Бърг и Уолбърг, който, изненадващо, беше адекватен и ни допадна, с лека ръка щяхме да го отпишем този филм. Сега обаче си мислим, че под тоновете патос и поредния (жалък) опит на Марк Уолбърг да играе обикновен човечец,   „Patriots Day” може и да се окаже относително приличен катастрофичен филм. Не разчитаме много обаче. И освен това, крайно време е със следващия си проект Питър Бърг да смени малко посоката!

Patriots Day” е силна история за смелостта на обществото, което се сблъсква с ужаса от насилието. След неописуемия бомбен атентат по време на Бостънския маратон, полицейски сержант Томи Саундърс (Уолбърг) се присъединява към храбрите оцелели и следователите в непосредственото издирване на терористите – целта е да бъдат заловени максимално бързо и да не им се даде възможност да ударят отново. В сюжета са преплетени историите на спец. агент Ричард деЛаурентис (Кевин Бейкън), полицейския комисар Ед Дейвис (Джон Гудман), сержант Джефри Пъглийс (Дж. К. Симънс) и сестра Каръл Саундърс (Мишел Монахан). Тази сериозна и безстрашна хроника на събитията улавя напрежението в провеждането на една от най-сложните акции по преследване на заподозрени в историята на полицията и представлява ода за силата на хората от Бостън.

Режисьор на „Patriots Day” е Питър Бърг, който е и сценарист наравно с Мат Кук, Ерик Джонсън и Джошуа Зетъмър. В ролите са Марк Уолбърг, Джон Гудман, Кевин Бейкън, Мишел Монахан, Дж. К. Симънс, Мелиса Бенойст, Рейчъл Броснан, Майкъл Бийч и други.

Премиерата на филма е 21 декември 2016 в ограничен брой киносалони в Бостън, Ню Йорк и Лос Анджелис, а в широко разпространение тръгва на 13 януари 2017.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *