Докато се чудехме какво се случва в Universal с адаптацията на „Вампирски хроники” по Ан Райс, за която писахме преди няколко месеца, вчера бяхме приятно изненадани от пост, който авторката сподели във фейсбук. Ето какво гласеше той:

„Правата за „Вампирски хроники” отново са в ръцете ми, ясно и просто! Няма как да съм по-развълнувана за това – телевизионна адаптация от най-високо качество е мечтата ми за Лестат, Луис, Арманд, Мариус и компания. В тази нова Златна епоха на телевизията, подобни епизоди са НАЧИНЪТ да се разгърне историята на вампирите. Синът ми Кристофър Райс и аз ще напишем сценария за пилотния епизод, както и детайлен план за сезон с отворен край, който ще представи историята на Лестат такава, каквато е разказана в книгите, завършена с многото ситуации, които четящите очакват да видят.

Най-вероятно ще започнем с „Вампирът Лестат” и ще продължим нататък. Когато накрая седнем да говорим с продуцентите, ще имаме напълно реализуема версия с Кристофър като изпълнителен продуцент. Аз също ще бъда изпълнителен продуцент през цялото време. Отново, не мога да ви кажа колко съм щастлива, че имам възможност да ви съобщя това. Както повечето от вас знаят, От Universal Studios и Imagine Entertainment имаха планове да развият филмова вселена от книгите, и макар да имахме удоволствието да работим с чудесни хора, планът ни не сработи. Повече от всякога ни е ясно, че вампирите принадлежат в телевизията.

През годините всички вие ми казвахте колко много искате да видите адаптация, в традицията на „Игра на тронове” и колко се надявате сериалът да е под моя контрол. Аз ви чух. Винаги съм ви слушала. Това, което вие искате е това, което аз искам. Вие, читателите, направихте тези книги успех, преди да е съществувал какъвто и да е филм по тях и аз никога няма да го забравя. Кристофър и аз ще публикуваме много въпроси на страницата за да можете да дадете своите предложения. Изпълнена съм с оптимизъм тази сутрин за бъдещето на любимия ми Лестат. Какъв по-добър начин да започнеш турнето за новата си книга!”

Концептуална рисунка на Том Круз като Лестат за „Интервю с вампир” (1994)
Концептуална рисунка на Том Круз като Лестат за „Интервю с вампир” (1994)

Големи новини наистина. Много се радваме, че книгите, които харесваме, ще получат подобаващото уважително разгръщане в широкия мащаб, който телевизионните продукции предлагат. От друга страна малко ни притеснява свръхентусиазираната Райс. Надяваме се цялата работа да не е просто гол ентусиазъм, а да има сериозна оферта от голяма компания като HBO, Amazon или Netflix, които биха предложили необходимия бюджет проектът да се случи качествено. Ще се ослушваме за подробности и ще ви държим в течение. Все още не се знае дали Джаред Лето, за когото имаше слухове, че ще влезе в ролята на иконичния вампир, е замесен в бъдещето на продукцията. Вие какво мислите, подходящ ли е Лето и харесвате ли филма на Нийл Джордан от далечната вече 1994 г.?

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

7 Comments

    1. ами, виж колко неща научаваш покрай нас. батко ти благой даже е замесен в книжното издание у нас.

  1. И Благой ,като е замесен в такива издания ,няма ли да почерпи някоя книжка за Коледа 🙂

  2. Тая новина съм я изпуснал нещо, ама дано Лето не е вампир. Инче „Вампирът Лестат“ е огромен роман 🙂