Като интелигентна фантастика (жанр, който ни е адски на сърце) дело на Дени Вилньов (който няма слаб филм и когото обожаваме), „Arrival” е в списъка ни с най-очаквани филми още от обявяването на проекта. Впоследствие страхотните реклами, които видяхме, напълно затвърдиха тази позиция, а минималните съмнения на част от екипа ни, че той може да не е нещо специално, бяха напълно разсеяни от изключително положителните отзиви, които „Arrival” получи от фестивала в Торонто.

Имайки предвид всичко това, нямахме нужда от още един трейлър на филма, но той е факт и просто не можем да се удържим нито да го гледаме, нито да го отразим. Също като предишните реклами, и тази е отлична като ритъм и атмосфера и въпреки че представя доста от историята, основната мистерия все още остава скрита.

Припомняме ви, че „Arrival” е базиран на наградения с „Небюла” разказ от Тед Чианг от 1998 г. и разказва за специалистката по лингвистика д-р Луис Банкс (Ейми Адамс), наета от армията за комуникация с извънземен екипаж, като целта ѝ е да разбере защо пришълците са решили да дойдат на Земята. По време на разговора тя получава видения, които дават обяснение за причината за визитата…

Да. По всичко изглежда, че най-накрая дочакахме качествен филм за извънземно нашествие, макар че по-скоро става дума за извънземен контакт, отколкото за инвазия. Ако е така, бихме перифразирали: най-накрая дочакахме нов филм за извънземен контакт, след уникалния „Контакт” на Робърт Земекис, който става все по-добър с годините. И да, отзивите са за интелигентен филм от този род, а не за екшънии от рода на „Денят на независимостта” и производните му от последните години. За незнайно кой път, нямаме търпение!

В допълнение вижте и един нов постер, който едно от малкото неща около филма и рекламната му кампания, които не ни харесват.

плакат

Режисьор на „Arrival” е Дени Вилньов, а в ролите ще видим Ейми Адамс, Джеръми Ренър, Форест Уитакър, Майкъл Стълбарг, Марк О’Брайън и други.

Премиерата е 11 ноември.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

15 Comments

  1. Абе доста филми се провалят именно в претенцията си да бъдат „интелигентна фантастика“, ама тук и аз имам добро чувство…… въпреки Луис Лейн

  2. Масово има положителни отзиви из нета, може би ще видим най-накрая първата свястна фантасика от Интерстелар насам

    1. Ако си спомням правилно и Интерстелар беше през Ноември.

  3. Пипайте се колкото си искате, аз оставам скептичен. Засега ми изглежда като добре скроен, но бутнат между другото проект, който бързо ще отшуми от съзнанието ни. Надявам се да греша, но след Midnight Special не възлагам високи надежди.

    1. Стига бе, Midnight Special изглежда и е много по-различен филм за контакт. Това ми напомня на Слепоглед и на Анихилация на мен.

    2. Ти и без това харесваш само средняшки филми, така че бъди скептичен :P. Съгласен съм за Midnight Special – а, дръвце се оказа 🙁 (a Take Shelter беше добър).

    3. Че какво е общото между това и Midnight Special?

  4. Някакви „знания“, кога ще го видим в нашите киносалони?

    „Midnight Special“-а е великолепен филм.
    А и „бутнат между другото проект“ звучи крайно несериозно за нещо от Вилньов.