Очаквахме такова включване! Буквално няколко дни след новината за интереса на Дженифър Лорънс към „Ерата на джаза” и историята на Зелда Фицджералд, се намесва още една гореща звезда – Скарлет Йохансон. И тъй като в последните (вече доста) години много проекти са развивани на „съпернически” начала, никак не се изненадваме, че Скарлет предявява претенции също да влезе в ролята на Зелда, само че в друга история.

Филмът с участието на Йохансон ще се нарича „The Beautiful And The Damned” („намигване” към втория роман на съпруга й „The Beautiful and Damned”, публикуван през 1922 година), а отговорна за сценария ще бъде Хана Уег („Septembers of Shiraz”, рисуваната поезия „Kahlil Gibran’s the Prophet”). Сред преимуществата на този проект е „съучастничеството” на наследниците на Фицджералд, както и ексклузивния достъп на екипа до архивите на един от санаториумите, от които е видно, че Франсис Скот е обявил част от творческите идеи на Зелда за свои… Поне на теория, този филм трябва да се окаже най-честния поглед към епохата и образа на Зелда.

При все че догодина Кристина Ричи ще изиграе тази култова фигура от началото на 20 век в поредицита на Amazon „Z: The Beginning of Everything”, по конкурентните проекти на Лоурънс и Йохансон предстои да се работи с пълна сила. Филмът със Скарлет  Йохансон все още си няма режисьор, но всички знаем, че в Холивуд нищо не е сигурно и не се знае коя Зелда ще се появи първа на екран… И двете актриси притежават страхотни качества и сме сигурни, че проектите ще бъдат изключително интересни – очаквайте ъпдейти.

 

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *