Дон ДеЛило
Дон ДеЛило

Дон ДеЛило е сред най-почитаните американски писатели и един от култовите пост-модернисти. И въпреки това никой от романите, с които постига култовия си статут („Бял шум“, „Подземен свят“ и „Либра“), не е бил адаптиран на големия екран.

Сега продуцентът Ури Сингър и сценаристът Майкъл Алмерейда, които преди са работили по „Experimenter”, „Marjorie Prime“ и „Tesla”, са се заловили да екранизират „Бял шум“ („White Noise”).

Сингър твърди, че:

„Мисля, че книгата съчетава чувство за хумор с усещане за заплаха. Книгата притежава чудесен диалог и кинематографични епизоди. Тя излъчва признателност към американския начин на живот, но и елементи на сатира. В сърцевината ѝ има любовна история между съпруг и съпруга, но е представена със съзнанието за собствените им тайни и страхове, които крият един от друг”

Не сме чели романа, но идеята за пресъздаване на един от най-значимите романи от втората половина на XX век ни се нрави. Доста. Освен това много харесахме последния роман на ДеЛило – „Нула К“, – който наскоро излезе у нас и с удоволствие бихме се потопили отново в объркващите и изобличителни светове, с чието създаване ДеЛило е популярен.

Ето и един официален синопсис на „Бял шум“:

„Брилянтна сатира на масовата култура и вцепеняващото въздействие на технологията, „Бял шум“ разказва историята на Джак Гладни, учител в свободен колеж по изкуства в Централна Америка, който преподава история на хитлеристка Германия. Джак и четвъртата му съпруга, Бабет, свързани посредством любовта си, страха от смъртта и четиричленното си потомство, се движат между несигурните параграфи, разкостващи семейния живот, вихрещ се на фона на повсеместния консумеризъм. Докато смъртоносен черен облак, причинен от индустриален инцидент, не надвисва над живота им. „Въздушно токсично събитие“, което е по-спешна и видима версия на белия шум, излъчван от радиото, сирените, микровълновите печки и телевизионните брътвежи, които съставляват музиката на американските магия и ужас“

Бъдете сигурни, че ще имаме грижата да ви държим в течение с развитието на проекта.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *