Докато чакаме Бенедикт Къмбърбач да се появи в червено наметало и в ролята на един от най-силните магьосници в комиксовата вселена на Marvel, пристига новина ъпдейт, свързана с друг проект, който ще ангажира времето му съвсем скоро. Става дума за „The Current War”, в който се разгаря битка между Томас Едисон и Джордж Уестингхаус за създаване на практическа система за електрифициране, както и за реализирането на техните изобретения в страната и по света. Историята за това съперничество от преди 130 години е любопитна и от чисто образователна гледна точка, а както знаем – всичко се възприема бързо и с интерес, ако е поднесено „в картинки” и с помощта на талантливи актьори.

Точно преди година споменахме, че в ролите на Едисон и Уестингхаус ще влязат неуморният Къмби и също много ангажираният Джейк Джиленхол, чиито задачи така са се „сгъстили” във времето, че са го принудили да отпадне от проекта и на негово място влиза Майкъл Шанън. Това е интригуващо, наелектризиращо решение – познаваме способностите и на двамата актьори и вярваме, че ще се получи интересен сблъсък между техните персонажи.

The Weinstein Company продуцират и ще разпространяват „The Current War”, написан преди няколко години от Майкъл Митник и попаднал на осмо място с 30 гласа в „Черния списък” за 2011. Режисьор е Алфонсо Гомес-Рехон („Me and Earl and the Dying Girl”, „Collateral Beauty”) и при все че още не е ясно кога ще започнат снимките, ще стреляме с предположение, че Weinstein сигурно ще искат филмът да е готов поне за сезона на наградите догодина. Let’s see.

 

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *