Ерата на джаза е любим период от историята – може би заради чистотата на творческите пориви, може би заради екстравагантната мода в началото на 20 век и със сигурност заради музиката. Често киното се обръща за вдъхновение към това време, но не винаги успява да зареди творбите с очакваното очарование. Според Variety в момента има няколко чифта очи, вперени в историята на семейство Фицджералд – Дженифър Лорънс има желание да влезе в ролята на прочутата Зелда, а режисьор на проекта се очаква да бъде двукратният носител на Оскар Рон Хауърд.

Знаем добре, че Хауърд има огромен опит с най-различни като сюжети и тематика творби, а догодина ще може да чества 40 години от премиерата на първия си пълнометражен филм. В този случай сюжетът е фокусиран върху живота на Зелда и опита й да си изгради собствено име, извън сянката на прочутия си съпруг – Франсис Скот Фицджералд. Както е известно, тя е негова муза, но постепенно попада във водовъртежа на собствените си демони, през 1930 година е диагностицирана с шизофрения и прекарва годините до смъртта й през 1943 по санаториуми, а от време на време и вън от тях… Сценарият е поверен на Ема Фрост („Shameless”, „The White Queen”), а вдъхновението за него е „Zelda”, биографията-бестселър и финалист за награда „Пулицър” през 1970 година, дело на Нанси Милфорд.

И ако си мислите, че нещата ще вървят кротко и гладко, значи малко познавате Холивуд! Особено в последните 10 години различните студия умират от ентусиазъм да вадят „конкуриращи се” проекти и в случая това може да се окаже поредицата „Z: The Beginning of Everything” с участието на Кристина Ричи, по която работи екип на бързо развиващата се платформа Amazon. През годините различни дами са се появявали в образа на Зелда – споменаваме Алисън Пил в „Полунощ в Париж”, Ванеса Кърби в „Геният”, Наташа Ричардсън в „Зелда” от 1993 г. на TNT. Сред продуцентите на новия проект са самата звезда Лоурънс, Алисън Шиърмър („Star Wars: Rogue One”, „Power Rangers”), Брайън Оливър („Черен лебед”, „Hacksaw Ridge”) и партньора на Дженифър в продуцентските начинания Джъстин Чароки.

За момента не е ясно кога стартират снимките, но проектът има вече осигурено финансиране в Lionsgate и остава само да се случи договор с режисьор, за да се направи график на дейностите – и да видим дали създателите му ще се прицелят амбициозно към някой от предстоящите „сезони на наградите”.

 

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments

  1. С всеки следващ ден Дженифър Лорънс се превръща във все по-неприятна и по-неприятна феми-пача; според мен е перфектният пример за поговорката „Пази, Боже, сляпо да прогледа!“

  2. Завинаги ще остане в сърцето ми с брилянтното си въплъщение в The Fappening Part I и Part II !!!