Преди половин година поднесохме първата порция новини, свързани с предстоящите „злополучни” приключения на децата Бодлер – новият им „дом” е Netflix, в ролята на граф Олаф ще влезе страхотният Нийл Патрик Харис, а преди няколко дни бъдещата публика беше допусната (виртуално) в светая светих на телевизионната магия – студиото. „Водач” в празното пространство е Патрик Уорбъртън, който – в ролята на автора и разказвача Лемъни Сникет – споделя, че екипът се е „скапал” от прилив на непреодолима меланхолия и призовава зрителите да не правятн същата грешка и да отвърнат навреме поглед от историята…

Поднесен с намигване към миналото (и към маниера на Хичкок да рекламира филмите си), този увод ни изпълва с надежда, че съвсем скоро телевизионната реалност ще ни предложи още едно стойностно приключение – детско, но не съвсем, точно каквито най-много ги обичаме! Поредицата от 13 книги на Даниъл Хандлър (а.к.а. Лемъни Сникет) най-сетне ще получи подходяща и увлекателна адаптация и ще забравим злощастната съдба на филма на Брад Силбърлинг от 2004 година с участието на почти карикатурния Джим Кери в ролята на Олаф.

И за да се движи всичко по правилата на „злощастниите” съвпадения, обявената премиерна дата за всичките 8 епизода (това е един от много хубавите детайли при стрийминг-платформата) от първия сезон на „Lemony Snicket’s A Series Of Unfortunate Events” е… Петък, 13 януари 2017 година. Както е видно – съвсем скоро, което е интересна и вдъхновяваща новина.

Сигурни сме, че историята е позната, но за всеки случай припомняме:

Майсторът на превъплъщенията граф Олаф е далечен роднина на децата Бодлер и ги приютява при себе си след като по свръх-нещастно стечение на обстоятелствата те остават сираци. Злият граф иска да докопа наследството им, но Вайълет, Клаус и Съни са умни и успяват да го наидграят в кроежите и сплетните, като междувременно търсят подробности за тайнствената смърт на родителите си…

Освен споменатите Нийл Патрик Харис (носител на награди Еми и Тони!) и Патрик Уорбъртън, в роли ще видим още Луис Хейнс (Клаус), Малина Уейзман (Вайълет), Аасиф Мондви (чичо Монти), К. Тод Фрийман (банкерът г-н По), Джоан Кюсак (Джъстис Страус). Изпълнителни продуценти на поредицата са носителят на награда Еми Бари Зоненфелд и самият автор, 46-годишният калифорниец Даниъл Хандлър. Режисьорът Зоненфелд ще режисира пилотния епизод, ще зададе стил и тон на разказа и ще остане в продуцентския екип на проекта.

плакат

Мрачната поредица „Lemony Snicket’s A Series Of Unfortunate Events” („Лемъни Сникет: поредица от злополучия”) е от историите, които напомнят ранните филми на Тим Бъртън – шантави, провокативни, с неочаквани обрати, с черен хумор и тънка ирония. Стискаме палци да се получи нещо наистина вдъхновяващо, защото Netflix вече доказаха, че тяхната марка е запазен знак за качество.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *