Сигналното зелено пак (ще) е на мода. Миналата година се запознахме с Шон и веселата овча тайфа, която разходи собственика си до Големия град и по случайност го превърна в знаменитост. Сега Aardman Animations са в разгара на работата си по „Early Man”, а миналата седмица беше оповестено, че една от най-горещите звезди в света на киното ще се включи с глас в праисторическите приключения на Еди Редмейн – и това е Том Хидълстън. Британският актьор споделя, че е почитател на Aardman откакто се помни и за него е страхотна чест да работи с Ник Парк и екипа му за създаването на това приключение – смял се е с глас, докато е чел сценария на филма! Неговият герой ще бъде надутият и нелеп Лорд Nooth, владетел на град Bronze Age, влюбен в богатствата тиранин и основен противник на героя от Каменната епоха Дъг.

И сега – обратно към основната тема в новината, овцата Шон. Все още не е ясно накъде точно ще поеме къдравото стадо, но нови приключения ще има, а режисьор на филма „Shaun the Sheep Movie 2” ще бъде Ричард Старзак. Подготвителната работа по продукцията трябва да започне през януари 2017.

Съоснователя и председател на Aardman Дейвид Спрокстън споделя:

Представянето на Шон на голям екран се оказа успешна крачка и след овациите на зрителите от цял свят, познатите вече герои ще потеглят на ново приключение. Aardman отново си партнират със StudioCanal в продуцирането на следващата комедиийна зоо-лудост.

Представен за първи път през 1995 в късометражния филм „A Close Shave” от поредицата „Wallace & Gromit”, Шон успява да си спечели завидна слава и през 2007 година е главен герой в телевизионна поредица – съвсем заслужено, защото е чаровна и много умна овца, своеобразен лидер на стадото и притежава уникалната способност да се забърква в неприятности. Миналогодишното пълнометражно пътешествие до Големия град беше привлекателна авантюра, която забавляваше и малки, и големи. „Овцата Шон” спечели над 100 милиона долара приходи (при бюджет 25 милиона) в световен мащаб, а също и номинация за „Оскар” за пълнометражна анимация.

За момента няма информация кога ще се отвори подходящ прозорец за разпространение на „Shaun the Sheep Movie 2”, но и всички добре знаем, че stop-motion анимацията (особено в нейния глинено-пластилинов вариант – запазена марка на Aardman!) е една от най-трудоемките задачи, с която може да се захване един творчески екип.

В очакване на новини по темата ще напомним, че „Early Man” трябва да излезе на екран чааак през 2018.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments