На снимачната площадка на „The Young Pope“
На снимачната площадка на „The Young Pope“

Първо видяхме кратък, а след това и по-дълъг трейлър на очаквания ТВ-проект „The Young Pope“, над който се труди в последно време великолепният италиански режисьор и сценарист Паоло Сорентино. Преди дни из интернет беше paзпространена поредна реклама на сериала, още по-кратка от първата, но все така обещаваща, въпреки че не предлага кой знае колко нови неща:

Радваме се, че освен чудесните и типични за Сорентино съвършени композиции на кадрите и плавната, ефирна режисура, се усеща по-мрачна тоналност и повече драматургия, отколкото сме свикнали да виждаме в по-популярните му филми (последното по никакъв начин не е забележка по линия на филмографията му – смятаме, че фестивални хитове като „Великата красота“ и „Младост“ са изключителни примери за майсторско кино, просто отбелязваме разликите между тях и „The Young Pope“, които ни правят впечатление засега).

На фона на неизчерпаемия рог на изобилието, в който се превърна телевизионният формат през последните години, тази „религиозна“ драма със сигурност е едно от най-очакваните заглавия и автоматично я слагаме сред приоритетните за гледане продукции, които ще бъдат актуални в следващите няколко месеца.

Джуд Лоу и Паоло Сорентино
Джуд Лоу и Паоло Сорентино

The Young Pope“ е изграден от 10 епизода и събира актьорите Джуд Лоу, Даян Кийтън, Джеймс Кромуел, Силвио Оpландо, Себастиан Роше, Скот Шепърд, Лудивине Саниер, Тони Берторели, Сесил дьо Франс, Хавиер Камара и др. Премиерата му ще е по Sky Atlantic в Италия и Германия на 21-ви октомври, на 27-ми пък ще дебютира във Великобритания, а по HBO ще се завърти в САЩ през февруари следващата година.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *