Дийн Кунц
Дийн Кунц

Писали сме за екранизацията на романа „Чудакът Томас“, както и за все още неосъществения проект да се адаптира книгата „Отвъдни очи“. Сега е ред на още едно произведение, дело на американската фабрика за бестселъри Дийн Кунц, да полети към екрана – при това към телевизионния, което по презумпция значи, че евентуално ще видим по-детайлна и точна версия, отколкото бихме, ако се готвеше филмова продукция. Особено като се има предвид, че  става дума за обемния трилър „Тъмните реки на сърцето“, който излиза за пръв път през 1994 г., превръщайки се в литературен хит.

Тъмните реки на сърцето“ се появява и на български език – преди повече от 15 години, което е и логичната причина заглавието вече да не се среща из книжарниците (не казвайте, че сте го научили от нас, но тук можете да го намерите безплатно). Описанието на сюжета, поместено на задната корица на изданието на ИК „Плеяда“, е следното:

Мъж и жена – всеки е потаен и загадъчен, но и двамата са самотници и бегълци. Преследва ги тайна и могъща организация, която с всеки изминал ден разширява обсега си на действие. Жената е издирвана заради информацията, която притежава, а мъжът – заради желанието си да помогне на случайната си спътница. Агентът, оглавяващ издирването, е обзет от манията да направи света съвършен. Има достъп до правителствената база данни, до системи за наблюдение и футуристични оръжия, и е всесилен и непобедим. Но мъжът и жената намират сили да се изтръгнат от кошмарното си минало и отчаяно се борят да оцелеят и да спасят човечеството от диктата на обезумели фанатици…

Звучи като типичен Кунц, разбира се. Както и преди сме изтъквали, харесваме по-ранните му неща, но не и тези, които започва да бълва около средата на 90-те години на миналия век, та чак досега. Със сигурност обаче бихме дали шанс на сериала – той ще бъде под ръководството на актрисата и продуцент Глория Рубен, напоследък актуална с ужасно досадния и прехвален „Mr. Robot“. Pyбен ще си сътрудничи с Кати Конрад от Tree Line Film, както и с Ашок Амритрадж от Hyde Park Television, a пo повод инициативата самият Кунц споделя:

Изключително се радвам, че щe работим с Глория, а не по-малко радостен съм, че е събрала такъв страхотен екип. Телевизията се превърна в съвършената медия за по-дълги и сложни романи като „Тъмните реки на сърцето“ и наистина изгарям от нетърпение да го изгледам, когато бъде филмиран.

Супер, ние също сме заинтригувани, макар и далеч по-умерено. Само че още не е ясно кога ще видим „Dark Rivers Of The Heart“ завършен; ясно е само, че ще се опитаме да следим развитието му сравнително изкъсо и щом научим повече, ще доложим веднага.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

7 Comments

  1. Ха, на тая снимка Кунц прилича на нещо, излезнало от фантазията на Стивън Кинг … прическата, ризката … просто нямаш право на подобна фотосесия 😀

  2. Абсолютен кретен е, да не говорим, че има и супер странни тикове: https://www.youtube.com/watch?v=lSj-mAaZoxU – oсвен това творческият му downfall cякаш се случи, след като си обръсна мустаците и си присади коса, може би трябва пак да заприлича на плешив Бърт Рейнолдс, за да се върне в писателска форма 😀

    PS Ради, на български език са пуснати между 45 и 50 негови книги (по груби изчисления); има и десетки неиздадени. Май някъде ме беше питал колко са, та това е приблизителната бройка.

    1. Аз трябва да проверя под другите му псевдоними ,дали има нещо добро 🙂

    2. Всичко добро, излязло с псевдоним, после се е появило и с неговото име.

    3. А кво ще кажеш за ,,Драконови Сълзи“ ,от добрите ли е.Предлагат ми е за 8 лв запазена

    4. Прилична е, но не е нищо особено – просто беше приятна за четене. Тя е от първите, които подсказват, че Кунц започва вече да повтаря формулата си. Ако обаче не си му изчел над 20 романа, като мене, няма да усетиш тоя авто rip-off. 🙂