В началото на август Мартин Скорсезе сподели, във връзка с премиерата на дългоочаквания „Silence”, че филмът ще бъде готов някъде през октомври и зависи изцяло от Paramount кога ще можем да видим тричасовия му мечтан проект на голям екран. Прогнозите клоняха повече към първото тримесечие на 2017 година, тъй като от студиото вече са с препълнен премиерен график за тази календарна година, включващ научно-фантастичния „Arrival”, режисьорския проект на Дензъл Уошингтън „Fences”, както и колаборацията между Робърт Земекис и Брад Пит – „Allied”. Освен тях, през октомври ще се появи и блокбастърът „Jack Reacher: Never Go Back”.

Но изглежда от студиото са си направили сурова сметка за хилядите киномани, чиято Коледа не би била същата без творческия размах на Мартин Скорсезе и са решили да пуснат филма в лимитирано разпространение на 23 декември тази година. Обещанията са, че през януари ще започнат и световните премиери, като конкретни дати все още не са излъчени.

Филмът на Скорсезе ще дебютира в предпоследната седмица на декември, редом с екранизацията по „Assassin’s Creed”, фантастичната романтична драма „Passengers” и новата анимация на Illumination Entertainment – „Sing”. Честно казано никой от 3-те не ни се струва достатъчно конкурентноспособен, поне що се отнася до качество, затова пък нетърпеливо очакваната мрачна приказка – „A Monster Calls” – е насрочен за същия петък, в който ще дебютира и „Silence”.

Сценаристи са Джей Кокс („Бандите на Ню Йорк“) и самият Скорсезе, а фабулата е базирана на едноименния роман на Шусаку Ендо. С участието на Андрю ГарфийлдЛиъм Нийсън и Адам Драйвър, филмът ще разкаже историята на двама йезуитски свещеници, които през XVII век пътуват до Япония, проповядвайки, въпреки преследвания и насилие, религията си, в търсене на своя учител.

silence-shusaku-endo-martin-scorsese

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

6 Comments

    1. Ако си бил послушен ,дядо Коледа може да е пъхне под елхата 🙂

  1. кефи ме как на една дата излизат по няколко филма, който са доста интересни и си заслужават поне да се погледнат, а в други петъци излиза една турбо бозица и тва е и седя в къщи 😀 .

    1. Мда, декември е месец, в който не трябва да се ходи на работа – само на кино 😀