Стараем се да отразяваме колкото се може повече българско кино. Не ни е лесно и често губим мотивация, поради ниското качество на филмите у нас. Последно ви представихме болезнения „6 и 1 НАУМ”, но пък останахме с добри впечатления от „Никой” и „Каръци”, така че не сме изгубили съвсем надежда.

С наближаващата премиера, която ще бъде към края на месецa, дебютира първия трейлър на „Маймуна” на Димитър Коцев-Шошо („Лора от сутрин до вечер“ (2011). Предишното заглавие „Баща ми, майка ми, сестра ми”, беше променено по време на изминалия София Филм Фест (където филмът спечели Наградата на Публиката). Оператор е Александър Станишев. Вижте за какво иде реч:

Изглежда весело и непретенциозно, но и до болка познато. Засега няма да коментираме. Предпочитаме да видим самия филм и след това да изкажем по-категорично мнение. Пожелаваме на екипа да остане доволен от отзивите, защото подходът им очевидно е бил професионален, което личи от кадрите.

Предлагаме ви един по-подробен синопсис:

Филмът „Маймуна“ („Майка ми, баща ми, сестра ми“) от създателите на „Лора от сутрин до вечер“ е разказ за двете полусестри Ива (Радина Боршош) и Мая (Александра Костова), които имат общ баща Андрей (Юлиян Вергов). Лутайки се из емоционалните амплитуди на тинейджърството, фантазиите и страховете си, двете момичета оцеляват, всяка по свои правила.

Сестрите учат в едно и също училище, където основното забавление е да се коментират скритите тайни на преподавателите. С помощта на Мая се разкрива една истински необичайна тайна за техния учител по физика. Докато осъзнаят шока от това откритие, животът на момичетата е разтърсен из основи от друго немислимо събитие, свързано с баща им.

Някъде между детството и зрелостта, когато животът представлява низ от лесни решения, светът на сестрите Ива и Мая се променя драстично. Налага се да отговорят на въпроси, които възрастните дори не смеят да задават…

11659399_1614708688814146_4275995001508192736_n

Ако проектът ви интересува, може да последвате фейсбук страницата за повече новини и факти.

Премиерата се очаква да бъде към края на този месец.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

13 Comments

  1. Гледах филма на София филм фест. След поредица от разочарования от български заглавия този филм беше истинско откритие! Неочаквано вълнуваща история, великолепна картина, уникално добър каст! Никакъв фалш на фона на един леко шантав сюжет. Никаква префърцуненост, точно обратното – лекота и въображение, които те отнасят в най-топлите ти фантазии. Силно препоръчвам! Моля, бихте ли споделили все пак кога тръгва по кината?

    1. От 30 септември всички, които имат желание да видят „МАЙМУНА“, ще могат да го сторят на кино.

    2. UZUMAKI, приятел, много поздрави на Преслава и Галена! Забавлявай се!

    3. Svetly, благодаря!

    4. Супер, че го поемаш вътрешно. Айде сега гъл-гъл-гъл!

  2. Прекрасен филм, който бих гледал отново! Върна ми надеждата в българското кино! Чакам следващия на режисьора Шошо!

  3. Гледах филма на „София филм фест“. Тогава беше с по-дълго заглавие, ама все тая как се казва – филмът е доста мой и намирам неща, с които всички сме живели сега и тогава. Кефи ме, че я няма тая кахърия, дето лъха от т.нар. съвременно българско кино. Излязох доста ведър от салона и с кеф ще го покажа и на дъщеря си, та да знае как да не се страхува и да е истинска, а пък каквото ще да става.

  4. Приятен, свеж, светъл филм насочен към зрителите, а не към, фестивалното самозадоволяване на режисьора! Готини герои, добър хумор. Добра музика, добър оператор и много приятна игра на момичетата. Има някои клишета, някои недоразвити герои и няколко тенденциозни залитания в режисурата, но въпреки това е чудесен филм!

    И аз го гледах на филмфеста, чух, че има леки промени по монтажа, та се надявам да е станал още по-добре и стегнато!