Бестселърът „Уличният котарак Боб” на Джеймс Боуен се появи у нас през 2013 и макар да е изключително занимателно и забавно написано четиво, не сме и предполагали, че се подготвя филм за приключенията на Джеймс и неговия рижав приятел. Животът на уличния музикант и наркоман Боуен се променя драстично, след като среща случайно уличния притежател на девет живота, очевидно решил да повери единия от тях на обърканото, бездомно човешко същество. Създателите на екранизацията „A Street Cat Named Bob” твърдят, че истинският Боб участва във филма, а ролята на Джеймс е поверена на Люк Тредуей. В него участват още Джоан Фрогат, Рута Гедминтас, Антъни Хед, негов режисьор е Роджър Спотисууд.

Със сигурност Sony Pictures UK и Cleopatra Films в Щатите ще разчитат най-вече на популярността на книгите (не е само една!), посветени на Боб, а и на манията по котешки образи, която се шири в интернет (не само в социалните мрежи). Ето как изглеждат официалният британски трейлър, който се разпространява от три месеца, а също и щатската реклама, пусната онлайн през уикенда.

https://www.youtube.com/watch?v=qBHyCwjfqLg

Ето какво гласи анотацията на книгата:

В Лондон винаги е имало много улични котки, които кръстосват града, прехранват се с отпадъци и разчитат на милостта на случайни минувачи. Тези бездомни животни водят всекидневна битка за оцеляване. Много от тях приличат на Боб: обрулени от живота, прекършени създания. Затова не е чудно, че той разпозна в мен сродна душа.”, споделя Джеймс Боуен. Той е уличен музикант в Лондон. Когато през пролетта на 2007 година намира ранен рижав котарак, той все още не подозира колко ще се промени живота му. Джеймс живее ден за ден в борба със себе си за преодоляване на зависимостта от наркотиците. Въпреки това, не може да остави без грижа този поразително интелигентен котарак, на когото дава името Боб. Котаракът бавно се възстановява и Джеймс го пуска отново на улицата с мисълта, че никога повече няма да го види. Само че Боб е на друго мнение… Техните необикновени, забавни, но често и опасни преживелици коренно променят живота им и постепенно лекуват раните от трудното минало на всеки от тях. Джеймс и Боб стават неразделни, свързани в спасително и за двамата приятелство.

Историята е истинска, а когато много хора снимат и качват в мрежите клипчета на двамата, постепенно се стига и до книга. Боуен я пише с помощта на Гари Дженкинс, на когото той де факто я разказва, а след излизането й тя се превръща в бестселър.

Филмът е режисиран от канадецът-ветеран Роджър Спотисууд („Търнър и Хуч”, „Еър Америка”, „Кураж под огъня”, „Винаги ще има утре”, „Шестият ден”); сценарият е дело на Тим Джон и Мария Нейшън, адаптация по едноименната книга на Джеймс Боуен. „A Street Cat Named Bob” ще излезе на екран във Великобритания и Ирландия на 4 ноември, а отвъд Океана – на 18 ноември.

плакат

 

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments