Нов ден, нов уестърн. Възражда ли се жанрът или покрай комиксовите адаптации студиата се опитват да препакетират старото съдържание? Освен предстоящия римейк на „Великолепната седморка“ и свръхочаквания сериал „Westworld“, ви припомняме, че наскоро писахме за „Wraiths Of The Broken Land” на Ридли Скот и „The Duel” с Уди Харелсън и Лиъм Хемсуърт. Към тях можем да добавим и „Тъмната кула” по Стивън Кинг. Засега ще се въздържим от определения като „ уестърн ренесанс”, защото повечето изброени заглавия не ни вдъхват особено доверие. Факт е, че в тази посока се работи усилено, което неминуемо води и до по-обещаващи предложения.

Гай Пиърс, Дакота Фанинг и Кит Харингтън ще изпълнят главните роли в „Brimstone на Мартин Колховен – история за отмъщение, която се завъртя вчера на течащия в момента фестивал във Венеция. Режисьорът споделя, че попаднал на сценарий с тарантиновско звучене, който преработвал, но му доскучало от постмодернистичните хватки и решил да напише свой спагети уестърн трилър с холандски нюанси.

Вдъхновение Колховен черпи от класиките „Нощта на ловеца” на Чарлз Лоутън и „Имало едно време на Запад” на Серджо Леоне, а първоначалните планове са Робърт Патинсън да влезе в една от ролите. Актьорът  в последствие се отказва и бива заменен от Кит Харингтън. Покрай изминалата премиера във Венеция се сдобихме с три кратки клипа. Вижте ги (особено третия):

Ужасно ни допада видяното. Мрачният тон, дъждът, религиозният фанатизъм и находчивата употреба на камерата в първите два клипа ни напомнят на съвременната класика „Непростимо” и дават обещание за качествено кино изживяване. Третият клип от своя страна предлага тарантиновски подход към насилието, което се надяваме да видим няколко пъти в самия филм. Харесва ни как е хореографирана сцената с кенефа, напрежението и съспенса, които ескалират в едно наистина лайняно преживяване за жертвата и суровото изражение на момиченцето. Нямаме търпение за този филм.

Предлагаме ви да се запознаете с официалния синопсис, както и да хвърлите поглед към порция снимки и един арт плакат.

Лиз (Дакота Фанинг) води спокоен фермерски живот със своя любящ съпруг и техните деца, когато във въздуха се усеща вятър на промяна. Една неделя, мистериозен нов свещеник (Гай Пиърс) дава встъпителна проповед и Лиз усеща как ужасът се прокрадва по гръбнака й. Миналото се е върнало, за да я преследва. След проповедта, местна жена ражда на пода в църквата. Макар да не е по вина на Лиз, раждането протича кошмарно. Когато съпругът на жената тръгва да търси отмъщение, новият свещеник помага на Лиз и семейството й, но ги предупреждава, че възмездието няма да закъснее. На другия ден овцете им са изклани. Лиз е ипратена в изгнание, а дъщеря й е отвлечена. Така започва верижна реакция от събития с библейски размери, потопени в кръв и огън, която дава началото на едно епично пътешествие през години и непознати територии.

brimstone_07-20160905 brimstone_03-20160905 brimstone_04-20160905 27384-Brimstone_4-20160905 27382-Brimstone_2-20160905 27380-Brimstone_1--20160905 brimstone-img02-20160905 brimstonefanning2-20160905 brimstonepearce2-20160905 brimstone-poster-1-20160905

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

4 Comments

  1. Много ми харесва, че е по-конвенционален. Не напълно, разбира се. Вече е невъзможно да се направи класически уестърн, но въпреки това спазва до голяма степен структурата на старите филми. Гай Пиърс пак се е изкривил яко. 🙂 Оптимист съм,