В последно време „true crime” жанрът е в истински възход, което донякъде се дължи на успешни документални подкаст-поредици като „Serial” и сериали като „The Jinx” и фантастичния „Making a Murderer”. Не е никак учудващо, че Netflix работят усилено в тази посока и вече имат няколко интересни нови предложения, които очакваме с интерес. Едно от тях е „Amanda Knox”.

Този път италианската правна система ще е на фокус с предизвикателния случай на Аманда Нокс, която става известна в медиите като жената, обвинена в убийството на съквартирантката си Мередит Керчър. Заради множеството обрати, съпътстващи развоя на делото, медиите и публичното пространство по света абсорбират всеки нов детайл, свързан със случая, и до ден-днешен „казусът“ се дебатира. Документалният сериал на Netflix цели да разгледа и двете страни на историята, задълбавайки във всичката налична информация.

Според рецензията на Variety, „Amanda Knox”:

Улавя днешната реалност, в която сензационните заглавия от таблоидните списания са плъзнали през дигиталните портали в реалността, превръщайки се в част от токсичния въздух, богат на неверна информация, който всички дишаме.

Вижте трейлъра:

Предлагаме ви да прочетете официалния синопсис, както и допълнителна информация за това, което ни очаква:

Студенокръвен психопат, който безсърдечно убива съквартирантката си, или наивна чуждестранна студентка, вкопчена в несекващ кошмар? В документалния „Amanda Knox” на Netflix, режисьорите Род Блекхърст („Here Alone”) и Брайън МакГин („Chef’s Table”), както и продуцентът Мит Хайд, изследват прословутия случай, станал известен в цял свят.

Два пъти осъждана и два пъти оправдавана от италианския съд за бруталното убийство на съквартирантката си, Аманда Нокс се превръща в субект на глобална спекулация, след като непрекъснато медийно внимание разпалва публичното вълнение, като представя всеки обрат и развой на продължилото почти десетилетие дело.

В свят, който все още е силно разделен относно легалните открития, „Amanda Knox” отива отвъд вина или невинност, за да хвърли нова светлина върху събитията и обстоятелствата от последните десет години. С безпрецедентното участие на ключови личности, както и на невиждан досега архивен материал, сериалът представя минало и настояще, проучвайки делото отвътре навън в ексклузивни интервюта с Аманда Нокс, бившия ѝ адвокат и приятел Рафаел Солецито, италианския прокурор Джулиано Мигнини и репортера на Daily Mail – Ник Писа.

С нарастващия глад за подривни и вълнуващи новини, каква роля играем ние в създаването и обезсмъртяването на готови за „първа страница“ сюжети? „Amanda Knox” е човешка история, която отива отвъд заглавията, за да проучи връзката между истинската трагедия, правосъдието и развлечението.

Amanda Knox” ще дебютира по Netflix на 30 септември.

плакат

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments

    1. аманда кокс ще бъде в „This aint Amanda Knox“ хехех