Последният филм на споминалия се наскоро Марсин Врона съвсем е минал под радара ни, което, предвид обещаващия трейлър по-долу, определено е пропуск от наша страна. „Demon” получи редица отличия през изминалата година, когато обиколи няколко международни фестивала, по-известен сред които беше Fantastic Fest в Щатите, а критиката го нарече „страховита, модерна версия на народна приказка“. Последното неминуемо ни подсеща за миналогодишния хит „Вещицата”.

Вижте официалния трейлър на „Demon”, чието действие се развива по време на сватбена церемония във вила, чиито основи са положени над страховита тайна.

Почитатели сме на ужасите, задълбаващи в религиозна проблематика, стига да не предлагат елементарна трактовка и да наблягат на евтините стряскащи моменти, а както изглежда, този ще разграничи от полюцията. Отличен щрих в трейлъра са стържещите звуци от цигулките и въобще звука. Съвсем няма да откажем поредния качествен хорър, каквито напоследък не липсват, а от „Demon” очакваме по-различен „прочит“ на легендата за дибука, тъй като последните жанрови истории за пакостливия дух от еврейската митология, който вместо да се отправи към отвъдното, се вселява в тялото на грешник, за да върши злини, бяха разочарованието „Нероденият“ и приятният, но неизпъкващ с нищо оригинално „Обсебване“.

Предлагаме ви и един двуминутен откъс от филма, в който накратко се разказва легендата за дибука:

Ето го и официалния синопсис:

Току-що пристигнал от Англия, за да се ожени за своята годеница Занета (Агниезска Зулевска), Петър (Итай Тиран) получава като сватбен подарък от семейството ѝ разнебитена вила в провинцията на Полша. Докато проверява помещенията в навечерието на сватбата, той пада върху купчина човешки останки. Церемонията продължава, но започват да се случват странни неща… по време на вихрещия се прием, Петър започва да се чувства неразположен и дибук, иконичната древна фигура от еврейския фолклор, взема надмощие над тялото на младоженеца, поради специфична причина, както се оказва. Последният филм на Марсин Врона е отчасти абсурдна комедия, отчасти любовна история, която плаши, развлича и очарова едновременно.

Режисьор на „Demon” е Марсин Врона, а в главните роли са Итай Тиран, Агниесзка Зулевска и Андрей Грабовски.

Премиерата на филма е 9 септември.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *