Живеем във вълнуващи времена… или в ужасяващи. Компютрите все по-бързо стават част от живота ни, като в много отношения започват да ни заместват. В „Listen to Me Marlon” Марлон Брандо предполага, че в бъдещето актьорите ще станат излишни, а в „Lo and Behold” на Вернер Херцог компютърен специалист спокойно казва, че във виртуалното пространство може да се е развил живот.

В епоха на технологични предизвикателства, все по-често изниква въпросът: „Могат ли компютрите да правят филми?”. Засега това остава в неопределеното бъдеще, но първата крачка вече е направена. Покрай „Morgan” на Люк Скот, за който вече сме писали няколко пъти, получаваме първия, изцяло подреден от изкуствен интелект трейлър. Вижте, след това ще коментираме:

Дори не знаем какво да кажем. Да критикуваш компютър би било ниво, на което не искаме да играем. Във втората половина на видеото е обяснен начина, по който изкуственият интелект е подредил кадрите. Честно казано нас ни побиват тръпки от този експеримент, може би поради факта, че компютър анализира и „гледа” филм, в който дете-андроид убива хора. Припомняме ви за какво разказва филмът (който за съжаление получава по-скоро негативни отзиви от критиката):

Morgan” е по сценарий на Сет У. Оуен (част от Черния списък за 2014) и разказва за корпоративен кадър (Кейт Мара), съдействаща при решаване на сериозни проблеми,   която е изпратена в отдалечена и изолирана, строго секретна лаборатория, за да даде оценка на ситуацията след сериозен инцидент. Тя открива, че събитията са предизвикани от създаден от учените, привидно невинен синтетичен „човек” , който събира в себе си безкраен потенциал и невероятна опасност .

За финал може да хвърлите един поглед на интервю с режисьора и някои от актьорите:

Режисьор на Morganе Люк Скот, а в ролите ще видим Аня Тейлър-Джой, Кейт Мара, Тоби Джоунс, Роуз Лесли, Бойд Холбрук, Мишел Йео, Дженифър Джейсън Лий, Пол Джиамати и др.

Премиерата е 2 септември.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

15 Comments

  1. Заглавието е подвеждащо. Watson просто е селектирал няколко кадъра, след извършване на базов анализ (проучване на зрителския интерес при определени сцени). Всичко останало е сглобено и монтирано в последствие.

  2. Преди около няколко седмици си писах с няколко бота, които представляват изкуствен интелект. Да има такива вече 😀
    Повечето бяха доста умели в разговорите, не винаги отговаряха на всичките ми въпроси, а един дори го бяха направили да бъде по-емоционален. И да, наистина беше много емоционален, чак ми се отваряше 😀
    Започнах да им задавам едни и същи въпроси и на един от тях „След години машините ще завладеят ли човечеството?“ отговорът беше един и същ „Не би искал да научиш отговора.“ 😀

    1. Ахахаха creepy as hell.

      Напиши във фейсбук Wernerbot и му напиши съобщение. 🙂

    2. Wernerbot е перфектният събеседник, когато си пиян и самотен в 3 през нощта.

    3. Аз като гледам и тука е пълно с ботове 🙂

    1. Жор, научи се да ползваш REPLY-a бе! 😀

    1. Бен-Хуй може, Морган – не. #FML