Все се опитваме да не се зареждаме с предразсъдъци или прекомерни очаквания от снимки и трейлъри, но се оказва неизбежно – за втория си пълнометражен филм британският режисьор Фарън Блекбърн е ангажирал Наоми Уотс, която може да бъде много добра актриса, и младия Джейкъб Трембли, когото ще се радваме да видим отново – поотраснал и с различна актьорска задача. В първия трейлър на „Shut In”, в който си партнират, могат да бъдат открити доста детайли, но и клопки, които вървят в комплект с (почти) всяка психологическа драма.

Сценарият на филма е дело на Кристина Ходсън, а историята проследява овдовяла детска психоложка, която живее уединено в провинцията, нейде в Нова Англия. Тя предлага уюта на дома си на осиротяло дете, а смелостта й е поставена на изпитание, когато се оказва в капана на смъртоносна снежна буря, затворена в къщата си с парализирания си син и изчезнало гостенче, отрязана от света и изправена пред доста ужасяващи неизвестности…

Освен Наоми Уотс и младия Джейкъб, с роли във филма са ангажирани Оливър Плат, Чарли Хийтън (баткото Джонатан в „Stranger Things”), Дейвид Къбит. Много ни се иска Блекбърн да демонстрира майсторство с важния момент за ритъма на разказа, който е от основно значение, особено когато правиш трилър с хорър елементи. И дано съумее да получи максимална отдаденост от страна на детето – да работиш с толкова млади актьори често е предимство, което трябва да бъде използвано по предназначение.

След няколко премествания във времето, премиерата на „Shut In” е определена за 11 ноември 2016 – много ще ни бъде любопитно какъв е крайния резултат от това сътрудничество.

плакат

 

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments

  1. В последните години кариерата на Уотс е доста неравномерна…