Всъщност не беше чак толкова отдавна – през 2008 година за първи път се заговори сериозно за Майкъл Фасбендер, който от началото на хилядолетието трупа опит в телевизионни продукции, но попадна пред погледите на критиците с „Hunger” на Стив Маккуин. И оттогава – 21 готови и пуснати на екран пълнометражни филма, част от които блокбастърни хитове, друга част – фестивални творби. Не си губи времето въобще!

С удоволствие ви представяме филмов откъс от един от филмите на Фасбендер за 2016 година – „Trespass Against Us”, в който властват свободата и безразсъдството, в съчетание с висока скорост и адреналин.

Във филма по сценарий на Аластар Сидънс, режисиран като дебютна пълнометражна творба от режисьора на „Doctor WhoАдам Смит, Фасбендер поема ролята на млад баща с либерални възгледи за управлението на автомобили, особено на просторна горска поляна. Неговият собствен татко (Брендън Глийсън) е чаровен гангстер, който се опитва да „предаде занаята” на наследника си, а нещата (очевидно) няма да се развият по план…

Освен Фасбендер и Глийсън, във филма участват още Шон Харис, Линдзи Маршал, Рори Къниър и др., а премиерата му беше в края на миналата седмица във фестивалната програма на Торонто. Предстои участие на филма и на фестивалите в Цюрих, Сан Диего и в Лондон през октомври, а кога точно (и дали) ще бъде разпространяван на кино в Щатите (за у нас дори не питаме) – не се знае. Но ако го пуснат там – ще трябва да им сложат и субтитри!

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *