cargo

Филмите създадени по успешни късометражки не са рядкост (съвсем наскоро имахме възможност да гледаме един такъв – „Не гасете светлината”), но пък невинаги резултатът е от ранга на „12 маймуни”, „Буги нощи”, „Сектор 9” или дори „Убийствен пъзел”. Доста по-често нивото на тези филми е незадоволително, като един от най-често срещаните недостатъци е усещането за излишно разредена история. Какъв точно ще е случаят с фокуса на настоящата ни новина – „Cargo”, само времето ще покаже.

Cargo” е дело на Йоланда Рамке и Бен Хоулинг, които адаптират собствения си едноименен късометражен хит, разказващ за баща, който в условията на зомби апокалипсис има на разположение броени часове, за да намери нов настойник на детето си, преди самият той да се превърне в зомби. В пълнометражната версия шансовете за спасение се крият в изолирано аборигенско племе в Австралия, но за да успее в мисията си, бащата първо трябва да спечели доверието на младо момиче от племето, която има собствен трагичен път за изминаване.

В ролята на бащата влиза небезизвестният Мартин Фрийман, когото виждаме и на първата официална снимка от филма.

Мартин Фрийман

Адски харесваме Мартин Фрийман, но честно казано, малко ни е трудно да си го представим в сериозна роля насред зомби-апокалипсис. На този етап той е и най-голямата въпросителна, която стои между нас и „Cargo”, но предвид всички останали плюсове (споменахме ли, че става дума за зомби-апокалипсис?), определено имаме желание да го гледаме. Между другото, Фрийман в началото е отказал да участва, защото жанрът не бил „really his thing”, но след като прочел сценария се съгласил на мига, тъй като го намерил за „неочаквано силен”. Дано и ние го намерим за такъв.

Завършваме тази новина с оригиналния късометражен „Cargo” (2013), който нагледно илюстрира как може да съществува качествена драматична зомби история.

https://www.youtube.com/watch?v=gryenlQKTbE

Режисьори на „Cargo” са Йоланда Рамке и Бен Хоулинг. Освен Мартин Фрийман, в ролите ще видим добре познатия актьор от аборигенски произход Дейвид Гулпилил („Дънди Крокодила”), Антъни Хейс, Карън Писториус, Сузи Портър, Симон Ландърс и други.

Премиерната дата все още не е известна.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *