Дон Коскарели
Дон Коскарели

Огромни почитатели сме на шантавия хорър „Phantasm“, който Дон Коскарели реализира през 1979 г.; дори си падаме по някои от продълженията. Досега обаче не сме писали нищо за „Phantasm: Ravager“, който ще бъде петият филм от поредицата – премиерата му наближава и решихме, че прекалено дълго сме отлагали да ви запознаем с проекта. Най-напред вижте трейлъра:

Искаме да подчертаем нещо много важно – голяма част от материалите и информацията, поместени в настоящата новина, не са особено актуални, тоест не са нови, но поради редица (неуважителни) причини едва сега смогваме да ви ги представим. След горните (не кой знае колко обещаващи) кадри е ред да зърнем и постера:

Постер на „Phantasm: Ravager“
Постер на „Phantasm: Ravager“

Покрай задаващия се през есента дебют на „Phantasm: Ravager“ се раздвижи целият франчайз – самият Дж. Дж. Ейбрамс (също голям фен на класиката, както тук вече сме споменавали) помогна за реставрацията на оригиналния филм, който дори получи ново заглавие („Phantasm: Remastered“) и даже се сдоби с плакат:

Плакат на „Phantasm: Remastered“
Плакат на „Phantasm: Remastered“

Нещо повече: компанията Well Go USA Entertainment наскоро оповести, че е закупила правата на въпросния франчайз за Северна Америка, като планира да реализира не само обновения оригинал и последното му продължение, но и преработените междинните части („Phantasm II“, „Phantasm III: Lord Of The Dead“ и „Phantasm IV: Oblivion“), което ще се случи на 7-ми октомври. Разбира се, изданията ще бъдат съпътствани от тонове бонус материали. На всичкото отгоре „Phantasm: Remastered“ ще се завърне и в ограничен брой киносалони (на 24-ти този месец), а подобна ще е и съдбата на „Phantasm: Ravager“, който ще тръгне на голям екран на споменататa вече дата 7-ми (следващия месец).

Ангъс Скрим в кадър от „Phantasm: Ravager“
Ангъс Скрим в кадър от „Phantasm: Ravager“

Phantasm: Ravager“ е режисиран от Дейвид Хартман („Godzilla: The Series“) по негов сценарий, написан заедно с Коскарели, който за пръв път отстъпва режисьорския стол в историята на поредицата, а в ролите ще видим Реджи Банистър, А. Майкъл Болдуин, Кати Лестър, Бил Торнбъри, Даниъл Швайгър, Джей Олива и легендарният Ангъс Скрим, за когото това е лебедова песен, тъй като актьорът почина на 9-ти януари тази година.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *