Адам Уингард

Въпреки че новият трейлър на „Blair Witch” ни допадна, не очакваме чудеса от продължението на съвременната хорър класика, чиято щатска премиера мина вчера. Рецензиите за нея са преобладаващо негативни, като крайният продукт изглежда няма много общо с оригинала, но докато не го изгледаме, няма да коментираме. Затова пък режисьорът – Адам Уингард, – има какво да сподели относно своята визия за пълнометражния „Death Note”, по който работи в момента.

Дотук разполагахме единствено с оптимистичната новина, че Уилям Дефо ще изиграе Риук, а предвид прочетеното по-долу, Уингард май се кани да спрегне един по-шантав хорър.

Ето какво споделя:

Можем да правим каквото си поискаме. Това му е готиното, защото става въпрос за аниме филм. Технически това е анимация, която трябва да оживее. За мен основното при анимето е, че е ориентирано към по-възрастна аудитория. Спомням си как отивах на кино в Suncoast и там имаше постери на „Акира“ със залепени стикери „Не е за деца“. Това винаги ми е въздействало. И докато работех по първия си пълнометражен аниме проект, за мен беше важно да съхраня темите за по-възрастни. Затова има голота, присъстват псувни, както и много насилие. Джейсън Ейснър работи с мен като помощник-режисьор. Във филма на практика има три отлични кратки филма на Джейсън Ейснър и всички са много кървави. Успявах да му отпусна каишката на моменти и да свърша някои луди неща.

Първо обръщаме внимание на поредното „да правим каквото си искаме“, което четем от режисьор(и) по отношение на творческата свобода, която явно получават от Netflix. А любими телевизионни сериали, какъвто е “Narcos”, например, са живо доказателство за безпрецедентната продукция, съпътстваща проектите на студиото.

Като цяло думите му определено събуждат интерес, но и резерви. Стискаме палци филмът да не залитне в крайности с кървавите елементи, защото необикновеният сюжет на мангата определено не разчита на gore елементите като основна двигателна сила.

Засега от Netflix обещават да видим филма някъде през 2017 година, а дотогава непременно ще ви държим в течение с развитието на снимачния процес и кастингите.

Death Note

Рисунка на zzyzzyy

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

5 Comments

  1. За режисьорската свобода не знам, но актьорският състав на централните персонажи е покъртителен. Гледал съм анимето и наистина за жанра си е много класно, но когато 35 епизода главният персонаж анти-герой успява да манипулира и прикрие своите зли подеяние основно на своя интелект и социална харизматичност. Nat Wolff в ролята на централния персонаж – някакво своебразно снушение между вокалист на тийн групата „One direction“ и посредствен акьор от тийн филм за вампири с объркана сексуална ориентация, няма да успее да бъде дори приемлив. Поглеждал съм към японската игрална версия, при която главният персонаж е близък до своя вариант в анимето, но просто пропагандира някакво японско разбиране за харизматичност, което поне като Европеец не разбирам. Надявах се да видим някаква модерна и наистина лицеприятна версия на Light, но уви някой явно има прекалено много връзчици измежду средите, които взимат решенията относно каста.

    1. Аз избягвам да мрънкам за кастинг, поне докато не съм видял официален трейлър или най-малкото снимки, просто защото неведнъж съм се изненадвал приятно от на пръв поглед неподходящи актьори. Не съм гледал японските екранизации, с изключение на няколко откъса в youtube, които ми бяха достатъчни да преценя, че не са моето нещо.
      Засега съм твърдо оптимистичен и обнадежден, макар вероятно да си затварям очите за някои неща. Дотук може би най-притеснителен ми дойде този акцент, който Уингард прави за gore елементите.

  2. Едва ли ще имам време да изчета мангата, но пък за филма съм умерен оптимист.