The Tinkerer
The Tinkerer

Финансовият и творчески успех на „Първият отмъстител: Войната на героите” даде начало на прословутата и дългоочаквана „Трета фаза” от изгражданата през последното десетилетие комиксова вселена на Marvel. Попаденията и изцепките през годините в крайна сметка се кулминираха в приятния и белязан от политически коментари филм, но фенове и критици бяха единодушни, че най-атрактивно беше завръщането на Спайдър-мен. Братята Русо му отпуснаха минимално екранно присъствие, за да покажат свежия си и (най-сетне) правилен подход към историята, а младият Том Холанд с лекота закова ролята. Бляновете на всички нърдове се осъществиха с присъединяването на остроумния им любимец към супергеройското съсловие на Железния човек, Тор, Капитан Америка и всички останали, които си нямат самостоятелен филм.

След радушно приетата интродукция на Спайдър-мен се изговори много за мястото, което героят ще заеме във вселената, както и за предстоящото му самостоятелно приключение „Spider-Man: Homecoming”. Потвърдено е участието на Робърт Дауни като Тони Старк. Появиха се и кратък официален синопсис, заедно с бонус материали от миналия преди месец Comic-Con в Сан Диего.

Майкъл Чернъс
Майкъл Чернъс

Снимките са започнали преди месец в Атланта, а кастингите продължават. Вчера Майкъл Чернъс („Orange Is The New Black”) официално се присъедини към ансамбъла, като отредената му роля е тази на суперзлодея The Tinkerer – гениален учен, който няма свръхестествени способности и разчита на широките си познания в различни научни области. Доволни сме от това новопопълнение, дори само защото ни напомня за най-добрия злодей, който сме гледали във филм за Човекът-паяк – Доктор Октопус („Спайдър-мен 2” на Сам Рейми).

Чернъс се присъединява към Майкъл Кийтън, който ще се превъплъти в основния антагонист – Лешояда. Неговият костюм ще е изцяло базиран на технология, което освен че пасва чудесно на технократската вселена на Marvel, очевидно ще осигури и място за The Tinkerer. Предполагаме, че участието му няма да е голямо и като нищо да се изчерпа с изработката на костюма на Лешояда.

Събитията в „Spider-Man: Homecoming” ще се развиват след действията във „Войната на героите”, а web slinger-ът ще бъде в гимназията. Тони Старк най-вероятно ще е ментор на Питър и с негова помощ паякът ще усъвършенства технически костюма си (стискаме палци да видим и други джаджи от гийк-актива му).

Вижте две снимки на части от новия костюм, които се появиха в туитър по-рано тази седмица:

CpXMkh9WgAAt2G4 CpXMlcLWcAAWVf3 CpT0cBhUIAISn-g

От видяното в тазгодишния комиксов епос е сигурно още, че героят ще разкрие истинската си същност – дързък и изкусен шегобиец, остроумен гений, който е и сред най-силните супергерои, пръквали се от комиксовия медиум.

Дотук към проекта са се присъединили Мариса Томей като Леля Мей, Тони Револори, Лаура Хариер, Робърт Дауни-Младши и Доналд Гловър. Около последния се вдигна шум, когато преди време немалко фенове на анимацията „The Amazing Spiderman” предричаха, че той ще облече костюма, но засега няма яснота каква ще е ролята му. По темата той споделя:

„Нямам право да говоря. Заклел съм се да пазя тайна“

Типично в (рекламния) стил на комиксовия гигант, засега всичко е забулено и честно казано ни се иска този по-обран тон да се запази до премиерата на филма, вместо изненадите да бъдат издадени по трейлъри и реклами, както става с почти всички марвълски филми (особено с проваллилия се „Невероятният Спайдър-мен 2”).

Относно задължителното за Холивуд днес „расово разнообразие“, Гловър интересно споделя нещо по-различно:

Мисля че съм приключил с „разнообразието. Звучи като „толерантността“ преди 10 години. Хората постоянно твърдяха, че „трябва да сме по-толерантни“. Какво по-дяволите се има предвид? Позволете готини неща да се правят. Смятам, че зависи от нас. Познавам много тъмнокожи сценаристи и продуценти, и директори, които вече са наясно, че ако направиш нещо готино с по-малко пари, хората го оценяват. От нас зависи да направим важни неща. Не заставам зад идеята „да правим разнообразно [от расова гледна точка] съдържание, защото най-гадното нещо за мен е да чуя думи от типа на „Това е много добро за инди филм“ или „Това е супер за гей сериал“.

Съгласни сме с изказването му и ни радва мисълта, че в Холивуд се намират некомпрометирани от царящия популизъм хора.

Доналд Гловър озвучава Спайдърмен в анимацията „The Amazing Spiderman”
Доналд Гловър озвучава Спайдърмен в анимацията „The Amazing Spiderman”

Джон Уотс пък споделя, че филмът ще е повлиян от небезизвестния Джон Хюз, а по време на снимките хората от екипа наричат себе си „The Breakfast Club” на едноименния филм.

Режисьор на Spider-Man: Homecoming ще бъде Джон Уотс, а в ролите влизат Том Холанд, Майкъл Кийтън, Майкъл Чернъс, Тони Револори, Джейкъб Баталон, Лаура Хъриер, Мариса Томей, Мартин Стар, Логан Маршал-Грийн, Доналд Гловър, Ханибал Бюрес, Кенет Чой, Ангури Райс.

Премиерата е насрочена за 7 юли, 2017 година.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *