Преди три години писахме за „Live By Night” на Бен Афлек, който ще режисира и играе в адаптацията по едноименния роман на Денис Лихейн. Оттогава не е имало почти никакво раздвижване, защото снимките бяха отложени покрай актьорските участия на Афлек в „Не казвай сбогом” и „Батман срещу Супермен” и почти бяхме забравили за проекта, докато по-рано тази година от Warner Bros. не изместиха филма от месец октомври 2017-а за януари. Още тогава се заговори за Оскари, но сега получаваме информция, че премиерата може и да е по-рано.

В разговор с WWD звездата на филма Ел Фанинг сподели, че:

 „Филмът ще излезе декември, накрая на тази година. Беше невероятно, защото Бен го написа, режисира и игра в него. Имам сцени с него, знаете ли? Беше си страшно, но много бих искала да режисирам един ден, толкова е яко да видиш как работи всичко”.

Тъй като покрай „Отряд самоубийци” сме на вълна DC, Бен Афлек и всичко свързано с тях, с най-голям кеф ще хвърлим едно око на „Live By Night”. Уважаваме Афлек като режисьор и нямаме търпение да видим какво ни е забъркал с помощта на Зоуи Салдана, Сиена Милър, Брендан Глийсън и Крис Купър.

Припомняме ви, че историята се фокусира върху Джо Кофлин – полицейски син, който не устоява на изкушението да се впусне в живота на организираната престъпност. Докато се катери по стълбата на подземния свят, Кофлин пътува от Тампа до Куба, среща се с различни жени, отрепки и други образи и научава ценен урок за отмъщението и необходимото изкупление.

Предлагаме ви и официалния синопсис на романа.

Бостън, Масачузетс, началото на 20 век – епохата на Голямата депресия и Сухия режим, когато контрабандата на алкохол и организираната престъпност в САЩ процъфтяват. Алкохолът се лее, куршумите свистят, а един мъж се заема да остави своя отпечатък върху света. Но животът от тъмната страна има висока цена.

С перото на разностранен и вълнуващ разказвач Денис Лихейн представя интригуващата история на израстването на Джо Кофлин от дребен крадец до най-успешния контрабандист на ром.

Историята може да ви звучи познато: синът на виден полицай попада сред лошите и става един от тях. Но в ръцете на Лихейн сагата за възхода на Джо Кофлин до върховете на криминалната върхушка е свежа, нюансирана, гарнирана с алкохол, оръжия и мацки – и се разпростира от Бостън до Тампа и Куба. Докато Кофлин потъва все по-дълбоко в тъмната страна, сред онези, “които живеят в нощта и танцуват бързо” – той провокира един въпрос: Може ли хем да си добър гангстер, хем добър човек?

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

7 Comments

  1. Респектиращо е видиш до колко се е отдал на професията си Афлек и доколко успява да блесне и пред, и зад кадър в последните години. Хвала на такЪви граждани!

  2. Айде да приключва по-бърже с тоя филм и да подхваща „Тhe Batman“.

  3. Афлек така се е „разфъртунил“, сякаш си наваксва за изгубеното време между Gigli/Daredevil и The Town. 😀 Няма лошо, де… Той е един от онези актьори, които остаряват много хубаво и става по-добър с годините.

  4. Помня преди няколко години, като излезе книгата, страшно много ме накефи. Лихейн е страшно талантлив. И Афлек, като режисьор на проекта беше супер новина, но не ми се връзва да играе главната роля, прекалено възрастен е. Джо Кофлин е младок на 22-25 години и с времето става опитен в занаята си. Ще го видим де 🙂 Само да уточним .. за Декември тази година ли става въпрос или 2017 ?

    1. Фанинг се изпуска в първото изречение: „Филмът ще излезе декември, накрая на тази година.“ 🙂

    2. Идеално ! Значи Януари/Февруари ще е и тука ! Аре сега и едно трейлърче да метнат …