За онези, които си спомнят – представяхмеThe Dressmaker” и Кейт Уинслет в… ослепително червения тоалет миналата година, горе-долу по същото време. Тогава се подготвяха да го видят зрителите в Австралия, Нова Зеландия и Великобритания, впоследствие и доста други държави по света, а ето как година по-късно и киноманите в САЩ ще могат да видят на какво е способна една от най-награждаваните британски актриси. Уинслет е в топ форма – за това две мнения няма; макар и в по-зряла възраст, тя поразява с уникална визия, подчертана и от предизвикателно-творческата професия, която практикува нейната героиня през 50-те години на миналия век.

Този трейлър, въпреки че до голяма степен се припокрива с познатата ни реклама, притежава няколко допълнителни акцента – най-вече на рокли, които искахме да ви покажем, както и тореадорската премяна на Хюго Уийвинг. Много кадри, добър монтаж, разказан е почти целият филм, но пък цялостната атмосфера е радост за окото. Припомняме синопсиса:

В началото на 50-те години на ХХ век. Мъртъл Дънейдж (Уинслет), красива и талантлива особнячка, която е работила като моделиер за престижни модни къщи в Лондон, Милано и Париж, се завръща у дома – в едно забутано австралийско селце, за да поправи злините, сторени в миналото. Неочаквано, но факт – тя успява да се спогоди с ексцентричната си майка (Джуди Дейвис) и да се влюби в чистосърдечния Теди (Лиам Хемсуърт). Въоръжена с шевната си машина и изключителен усет за стил, тя успява да преобрази жените в селото и да извоюва отмъщение за клеветите по неин адрес…

Освен споменатите актьори, във филма участват още Кери Кокс, Сара Снуук, Каролин Годал и др. „The Dressmaker” е по книгата на Розали Хам, в съавторство с П. Дж. Хоган („Muriel’s Wedding”), режисьор на филма е Джослин Мурхаус („Хиляда акра”, „Американско сватбено одеало”). С разпространението са се заели Amazon и Broad Green, а премиерата в Щатите се очаква на 23 септември 2016.

плакат

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Хубав филм.Спойлер:Жалко, че любовната история нямаше хепиенд.Остарявам щом вече ме вълнуват тези неща.Но филмът наистина е чудесен, а за Кейт Уинслет и Джуди Дейвис само суперлативи за играта им. Кофтито, е че доста народ ще го подмине,а не трябва.