„Покани ме да вляза” („Let The Right One In”) - 2008
„Покани ме да вляза” (2008)

Томас Алфредсон има сериозен опит – още от края на 80-те години, предимно в телевизията. След няколко пълнометражни творби в родната Швеция, той поразява (почти) целия свят с уникалния си филм „Покани ме да вляза” („Let The Right One In”). Уникален, защото никой до този момент не е представял вампирска история по толкова интригуващ, завладяващ и…трогателен начин. Филмът е написан от почитателя на фантастичното и хоръра Йон Айвиде Линдквист по неговия едноименен дебютен роман, който се превръща в бестселър, и много бързо – още през 2010 година, се сдобива с щатски римейк „Let Me In”. През 2008/2009 година шведският „Покани ме да вляза” съвсем заслужено се превръща в абсолютен фестивален фаворит, спечелил над 100 награди и номинации, и впоследствие „изстрелва” Алфредсон към „звездната” слава на „Дама, поп, асо, шпионин”.

Ако сте забравили или просто скромният киношедьовър не ви е попадал в полезрението – историята се върти около момче, тормозено от съучениците си, което намира утеха в приятелството със съседското момиче-връстничка, което се оказва вампир. Междувременно поредица от странни убийства привличат вниманието на силите на реда и двете деца взимат странно и кардинално решение…

Джеф Дейвис
Джеф Дейвис

Вече е време за същината на новината – след като A&E се ангажираха със създаването на сериал, в началото на 2016 година проектът премина „във владение“ на TNT и се очаква пилотен епизод за телевизионна поредица, базирана на „Покани ме да вляза”. Със задачата да напише сценария на епизода е натоварен Джеф Дейвис („Criminal Minds”, „Teen Wolf”), който се очаква да бъде изпълнителен продуцент на поредицата. В тази роля ще му помагат Марти Аделстейн („Aquarius”, „Prison Break”, „Teen Wolf”) и Беки Клемънтс („Aquarius”, „Last Man Standing”) от Tomorrow Studios и Саймън Оукс („Women in Black”, „Let Me In”) от Hammer Films. В изпълнително-продуцентската група се включват още Алекс Брюнер („Dark Places”) и Карл Молиндер, който е продуцент на оригиналния сценарий. Зад пилотния епизод застават „Tomorrow Studios”, заедно с „Turner’s Studio T” – студиото, което притежава и продуцира оригинални поредици за TNT и TBS.

В момента TNT се намира в процес на обогатяване и „прекрояване” на програмната си политика – стартираха през юни с „ Animal Kingdom”, който възхити критиците и се превърна в единствената лятна драма, която увеличава зрителите си с всяка следваща седмица. В средата на ноември предстои премиерата на трилъра „Good Behavior” с участието на Мишел Докъри („Downton Abbey”) в ролята на жена с много проблеми, която се опитва да си върне отново живота… Програмацията на TNT за 2017 година включва драмата „The Alienist” – по едноименния бестселър на Кейлъб Кар (за сериен убиец в Ню Йорк през 30-те години); пънк-рок версията за младостта на Уилям Шекспир „Will”; комедийната драма „Foreign Bodies” с участието на младежи, пътешестващи през Азия, и още проекти.

Let the Right One In” комбинира в себе си елементи на хорър, трилър-отмъщение и романтична тийнейджърска история, – споделя Сара Обри, изпълнителен вице-президент, отговарящ за оригиналната програма на TNT. – Публикуването на този роман е повратен момент в историята на жанра; текстът е толкова богат, че не се съмняваме във възможността на екипа да създаде една абсолютно нова и интригуваща телевизионна адаптация.”

Let the Right One In” е един от трите проекта в развитие на TNT: „Monsters of God” (драма от времето след Гражданската война), „Civil” (сюжет за Америка на ръба на съвременна гражданска война) и „Claws” (шантаво-забавна драмедия, която се случва в един салон за маникюр във Флорида).

Бъдете сигурни, че ще ви държим в течение за всички ъпдейти във връзка с бъдещето на тази поредица.

 

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *