Точно както предположихме, когато миналата седмица видяхме поредица снимки, предлагащи близък поглед към част от героите на очаквания с огромно нетърпение фантастичен уестърн сериал „Westworld”, с приближаването на премиерата започваме да бъдем бомбардирани с всевъзможни рекламни материали. Това което не очаквахме е, че първото нещо от тази маркетингова вълна, което ще видим, е нов трейлър (мислехме си за някой друг ТВ спот), при това дълъг цели две минути и разкриващ повече за сюжета от всичко, което сме виждали до момента.

Припомняме, че подготвяният от Джонатан Нолан, Лиза Джой и Дж. Дж. Ейбрамс сериал „Westworld” е създаден по едноименния филм на Майкъл Крайтън и е описван като „мрачна одисея за зараждането на изкуственото съзнание и бъдещето на греха”. За разлика от филма на Крайтън, разказващ за високотехнологичен увеселителен парк за възрастни, в който една от атракциите – робот-каубой – се разваля и всява хаос и ужас сред нищо неподозиращите посетители на парка, сериалът ще бъде съсредоточен върху роботите, а не върху хората.

Според нас видяното изглежда повече от впечатляващо и все повече се убеждаваме, че проблемите, с които се сблъска продукцията няма да се отразят негативно на крайния резултат. Надеждите ни за истинско ТВ (а защо не и кино?) събитие ще се сбъднат напълно.

Първият епизод на „Westworld“ е озаглавен „The Original“ и негов сценарист и режисьор е Джонатан Нолан, който наравно със съпругата си Лиза Джой е основната движеща сила зад сериал. Наравно с тях изпълнителни продуценти са Дж. Дж. Ейбрамс, Джери Уайнтрауб и Брайън Бърк. В ролите са Антъни Хопкинс, Ед Харис, Еван Рейчъл Уд, Джефри Райт, Джеймс Марсдън, Родриго Санторо, Танди Нютън, Бен Барнс, Шанън Уудуард, Клифтън Колинс-син., Теса Томпсън, Джими Симпсън и др.

Премиерата на „Westworld” ще бъде на 2-ри октомври.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

20 Comments

 1. Ъх, Долорес ми е неприятна, Танди Нютън – още повече… 100 теи са ги избрали 🙁

  1. За да те дразнят 😀 😀 Лично аз не виждам нито един несимпатичен актьор/актриса на този етап, макар че Антъни Хопкинс е доста creepy както и трябва.

  1. Леща ли имаше в дясното око накрая?!

  1. За времето си като цяло е много добър, все пак Майкъл Крайтън е движещата сила зад него. Но ефектите вече са напълно остарели, а и темата има ужасно голям потенциал, за да я оставят само с един филм (всъщност има и втори от осемдесетте, но е доста по-зле от първия).

  2. Ха сега в сериалите се правят по-добри ефекти от филмите през 80-90-те 🙂

 2. Жесток първи епизод!
  Трябва да го преспя и гледам утре отново. Жесток!!

 3. Беше доста повече от това, което очаквах и съм тотално предървил от кеф. Следработно ще си го пусна пак със сигурност. Кратката поява на Гънлишер беше страхотен фен-сървис и зверски добра сцена като цяло. Гледах го с човек, незапознат с филма от 73-та и сякаш му хареса не по-малко от на мен 🙂