Дени Вилньов
Дени Вилньов

Един от най-любимите ни и неуморни съвременни режисьори продължава да запълва графика си. Писали сме за „Arrival” на Дени Вилньов през далечната 2014 г. Всъщност тогава проектът все още се казваше „The Story Of Your Life” – каквото е заглавието на наградения през 1998 г. с „Небюла” разказ от Тед Чианг, по който е базиран филмът.

Припомняме, че историята се върти около специалистката по лингвистика д-р Луис Банкс (Ейми Адамс), наета от армията за комуникация с извънземен екипаж, като целта й е да разбере защо пришълците са решили да дойдат на Земята. По време на разговора тя получава видения, които дават обяснение за причината за визитата. Ренър влиза в ролята на Иън Донъли – физик, който помага на Луис.

Вижте първите снимки:

Ейми Адамс Джеръми Ренър

Предвид колко харесваме всичко, което Вилньов е снимал до момента (включително и последния му филм „Сикарио”) и като добавим ентисуазма ни за свръхочаквания „Blade Runner 2”, можем само да се радваме, че в графика за тази година се вмества заглавие от талантливия канадец.

Според Джеръми Ренър филмът е „смесица между Стенли Кубрик и Стивън Спилбърг и няма нищо общо с подхода на Майкъл Бей”. Всъщност това вече се е случвало в „Изкуствен интелект“ и резултатът беше повече от впечатляващ. Силно се надяваме филмът на Вилньов да се доближава до съвременната класика за андроида, който иска да стане момченце. Най-малкото, което очакваме от Вилньов е жанров филм от ранга на „Midnight Special”.

За финал ви предлагаме коментар на Вилньов към сцена от любимия ни „Prisoners”.

Режисьор на „Arrival” е Дени Вилньов, а в ролите ще видим Ейми Адамс, Джеръми Ренър, Майкъл Стълбарг, Марк О’Брайън и др.

Премиерата на „Arrival” е 11 ноември.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *