Още една икона си отиде вчера, попълвайки името си в списъка на фаталната 2016. Джийн Уайлдър, мъжът с мек глас и широка усмивка, който ни е радвал в едни от най-добрите комедии на Мел Брукс – „Младият Франкенщайн”, „Пламтящи седла” и „Продуцентите”, както и като култовия Уили Уонка в „Уили Уонка и шоколадовата фабрика“ на Мел Стюърт, ни напусна вчера, оставяйки света едно по-сухо и безрадостно място.

Уайлдър, който беше на 83-годишна възраст и се бореше с Алцхаймер  е починал вчера в  в дома си в Стамфорд след усложнения покрай болестта. Ето какво сподели неговия внук за живота на Уайлдър през последните години:

Никога не спря да се наслаждава на изкуство и музика, целуваше главната актриса в живота си – Керън, с която прекара последните двадесет и пет години. Танцуваше по църковната пътека, когато беше баща на кума и носеше пръстените. Събираше ни и ни прожектираше безброй следобедни уестърн маратони. Радваше се на компанията на близките му хора.

Джийн Уайлдър ще ни липсва, но филмите му завинаги ще напомнят за яркото му присъствие на тази земя. Поклон пред паметта му.

Предлагаме ви едно рядко интервю с актьора:

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments

  1. Също така и любим мой филм „Един не чул, друг не видял“ , Мите поправи ме ако бъркам името…RIP

    1. Не бъркаш името. Джийн Уайлдър и Ричард Прайър имат като екранна двойка цели (само) 4 филма, за огромно съжаление, защото бяха страхотен комичен тандем. Но пък за сметка на това и 4-те са страхотни комедии.