You can’t kill a killer! Това е едно от правилата на слашър поредиците, което до този момент се оказва ненарушимо. През 2009 г. продуцентът Майкъл Бей и режисьорът Маркус Ниспел почти успяха да закопаят вездесъщия, размахващ мачете Джейсън Ворхиис, но плановете за нов филм от франчайза „Петък 13-ти“ така и не стихнаха и макар с много бавни и несигурни стъпки (които ние чинно проследихме), следващият  „Friday The 13th“ си проправя път към екраните.

Най-новото развитие по темата всъщност е доста сигурна крачка напред. Deadline съобщават, че Paramount и Platinum Dunes най-накрая са се спрели на човека, който да оглави предстоящия филм. Това е режисьорът на „Сахара”, „The Crazies” и миналогодишната Дизел-брадва „Последният ловец на вещициБрек Айснър. Трябва да имаме предивд обаче, че все още нищо не е официално и са възможни размествания, подобни на тези, на които станахме свидетели до момента. Ако Paramount обаче искат да успеят с обявената за 13 януари 2017 г. премиерна дата, ще трябва скоро да вземат окончателно решение.

По адрес на Айснър, не намираме избора му за особено вдъхновяващ, тъй като почти нищо в творчеството му (извън „The Crazies”) не ни навежда на мисълта, че той ще може да предложи нещо различно от опита на Ниспел, а продуцентите Брад Фулър и Андрю Форм продължават да натъртват, че този път ще видим нещо ново. Честно казано, не сме и особено вдъхновени от идеята допълнително да ни се „обяснява произхода” на Джейсън. Някои психопати е по-добре да си останат енигма.

Но както и да е, всичко това е тема на друг разговор. Сега е важно как ще се подреди творческият екип и ще се постараем да отразим по-интересните неща около него. А повече за идеите зад проекта може да откриете в новините ни до момента.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments