Все по-сериозните заявки на Amazon за интересни проекти правят впечатление – и очевидно стрийминг платформата има потенциал да се превърне в сериозен конкурент на Netflix. Още една поредица ще привлича погледи скоро, защото е пропуснала обичайни процес с „пилотни” епизоди и направо е пусната в производство. Става дума за „Goliath”, като главната роля е отредена за многоликия и талантлив Били Боб Торнтън, а негови партньори са Мария Бело и Уилям Хърт.

Изпълнителен продуцент на поредицата е опитният „ветеран” Дейвид Е. Кели („Ally McBeal”, „The Practice”), а в подготвяните серии ще се проследи един случай, който се разгръща между дребен юрист и тежкотоварната адвокатска артилерия на високотехнологична компания, специалиизирана в дизайн, тестване, изработка и предлагане на всякакви части за летателни устройства – от самолети до ракети и космически кораби.

Дейвид Е. Кели споделя:

„Нашият разказ е за един (почти) разбит и повален воин-самотен вълк, който знае, че не притежава ресурс да се справи с гигантския противник, но все пак в него е живо убеждението, че ако успее да докара случая до съд и се изправи пред 12 съдебни заседатели, демокрацията би имала шанс да победи.”

Наивност, съчетана с упоритост – интересна комбинация от качества за героя на Торнтън, но доколкото го познаваме – той няма да има проблем да влезе в кожата на когото си пожелае, а финалният резултат ще е ясен съвсем скоро.

Премиерата на „Goliath” по Amazon е на 14 октомври 2016.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *