Вече ще се откажем да задаваме риторични въпроси с адрес „Том Круз” – ясно е, че докато може да мърда, ще влиза в кожите я на Итън Хънт, я на Джак Ричър или на някой друг, вече позастаряващ екшън-мачо, който умело раздава тупалки. В случая с продължението на „Джак Ричър” се надявахме на известно облагородяване от страна на режисьора – все пак Едуард Зуик, но очевидно продуцентското начало (в лицето на многопрофилния Круз) ще си казва последната дума за всичко – и структурата на визиите, с които до момента „продава” „Джак Ричър: Не се връщай” следват класическия екшън шаблон.

След като се запознахте с първия официален трейлър, предлагаме ви да се убедите и с един телевизионен спот, в който (май) няма нови кадри.

Не прилича ли на нещо? Да, на филм с Том Круз, който влиза в ролята на ядосан герой, но не се издава и поднася всичките си реплики без много интонационни амплитуди, малко като съскане през зъби с цел да изглежда заплашително. Много е вероятно героинята на Коби Смълдърс да побутва развитието на действието между юмруците, които е зает да раздава бившия военен полицай Ричър, понастоящем скиталец извън системата, винаги в центъра на заплетени криминални случаи.

За всички фенове на Круз и Ричър – не се притеснявайте, няма изненади, ще получите „още от същото”, и (вероятно) ще се зарадвате!

плакат

Джак Ричър: Не се връщай” е създаден по 18-тия роман от поредицата на Лий Чайлд „Не се връщай”, в който Ричър се завръща в старата си военна база във Вирджиния, за да се срещне с новия командващ офицер майор Сюзан Търнър. Когато пристига обаче, открива, че тя е арестувана по скалъпени обвинения в шпионаж.

Режисьор на „Джак Ричър: Не се връщай” („Jack Reacher: Never Go Back”) е Едуард Зуик („Последният самурай”), който е съсценарист с Маршал Херсковиц и Ричард Уенк. В ролите са Том Круз, Коби Смълдърс, Робърт Непър, Даника Ярош, Олдис Ходж, Патрик Хюсингър, Холт МакКалъни, Тери Уибъл и др.

Премиерата е 21 октомври.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *