Момчешкият външен вид подмамва – всъщност Пол Дейно е вече на 32 години и ако човек има желание да се занимава с творческа работа и зад камерата, както и пред нея, на тази възраст е перфектното време да заяви тази своя амбиция. И като казваме „амбиция”, имаме предвид точно това – Дейно е решил да адаптира творбата на Ричард Форд „Wildlife” и именно това да бъде неговият режисьорски дебют.

Ричард Форд е дългогодишен журналист на в. „Ню Йорк Таймс”, през 1976 година  излиза първият му роман – „A Piece of My Heart”, а  най-голяма слава му носи „Денят на независимостта”, за която печели и „Пулицър” и PEN/Faulkner през 1995 година. Според Variety Дейно пише сценария по „Wildlife”, издадена през 1990 година, заедно с партньорката си Зоуи Казан, като за момента нито един от двамата няма намерение да застава пред камерата. Ето какво гласи синопсисът на книгата:

Когато Джо Бринсън е вече на 16 години, баща му премества семейството в Монтана и именно там се развива действието на тази сърцераздирателна история – смайващ роман на един прочут автор от Рок Спрингс. Изпълнен с дълбоко усещане за всепроникваща любов и семейни отношения, както и със силите, които се стремят да изправят пред изпитание героите , „Wildlife” е книга, чиито поетичност, мащаб и размах на художествения поглед я нареждат като достойна творба до сътвореното от големите класици на Америка.

Макар все още да не се знае кога стартира продукцията, ние имаме вяра в Дейно – той е работил с всички най-добри съвременни режисьори, като Пол Томас Андерсън, Дени Вилньов, Анг Лий, Стив Макуийн, Паоло Сорентино и последно споменахме, че работи с Понг Джун Хо по „Okja”; няма начин да не се е научил да гледа внимателно. Вярваме, че ще приложи усвоените знания в действие.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *