Това не е дипломната работа на някой пишман зубър от беден селски техникум, а главната звезда в „Godzilla: Resurgence“
Това не е дипломната работа на някой пишман зубър от беден селски техникум, а главната звезда в „Godzilla: Resurgence“

Следим доста изкъсо проекта „Godzilla: Resurgence“ на Анно Хидаеки и Шинджи Хигучи и досега сме отразявали почти всичко важно, свързано с поредната широкоекранна поява на най-известното азиатско чудовище. Предният трейлър беше очаквано плачевен, но сега е ред да видим още един, който изглежда дори по-зле… колкото и невероятно да звучи:

В ступор сме. Нямаме логично обяснение за мистериозните причини японците да правят толкова нелепо комерсиално кино. Звук, типография, ефекти, монтаж, динамика – всичко изглежда потресаващо аматьорско. Според нас целият екип на филма е в някакъв творчески делириум и има нужда от спешно връщане в реалността. Вече сме отбелязвали колко вредно нещо е традиционализмът – дори когато в крайна сметка гуменият костюм бива преобладаващо заменен от дигитален образ. Не е важно само да използваш дадена технология, но и да си извървял пътя до овладяването й, което фатално липсва при японците. Дори уж представителната FX-paзбивка, която акцентира върху по-сносните кадри с разрушително зрелище, не помага за оправяне на впечатлението:

Ето и двe сцени – съвсем кратки, но достатъчно дълги, за да налеят още бутафорно масло в огъня:

https://www.youtube.com/watch?v=J1jYtgj3hLo

Ако има нещо впечатляващо, в което „Godzilla: Resurgence“ е първенец, това са габаритите на морското чудовище – от всички заглавия в поредицата до момента сегашното наистина ни запознава с най-голямата версия на легендарния звяр:

godzillasizescale-20160816

Godzilla: Resurgence“ е вече по кината в родината си, където се радва както на боксофис успех, така и на положителни отзиви. Иди-разбери!

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

7 Comments

  1. На мен ми изглежда потресаващо зле. Очаквах малко повече от японското кино, особенно с Gojira.

  2. Moже би най-малко гадно изглеждащият трейлър на филма е малайзийски: https://www.youtube.com/watch?v=UTEjgJ7YCgI – толкова обаче ми писна от тоя бутафорен цирк, че не мисля да пиша повече новини по въпроса 😀

  3. Докато дойде Годзила 2 на Гарет Едуардс ,ще гледаме новия Кинг Конг 🙂