Елън Пейдж и Кейт Мара във видео на „Funny Or Die”
Елън Пейдж и Кейт Мара във видео на „Funny Or Die”

През септември в Синсинати започват снимките на нова романтична драма – „Mercy” с участието на Елън Пейдж и Кейт Мара. Неин режисьор е Тали Шалом Езер от Израел, чийто дебют „Princess” се разходи по доста фестивали след дебюта в програмата на Сънданс 2015. Сценарият на „Mercy” е дело на Джо Бартън, а в актьорския екип са още Ейми Сиемец, Пабло Шрайбер и Елиас Котеас. Продуценти на проекта са самите Пейдж и Мара, а също и Кристин Вашон и Дейвид Инохоса от „Killer Films”. Те двамата споделят, че са били трогнати и развълнувани от „Princess” в Сънданс:

 „Бяхме очаровани от дебюта на Тали и от години искаме да работим с Елън и Кейт – това е перфектният проект, който събира всички нас заедно!”

Елън Пейдж говори за първи път по повод на неозаглавения тогава бъдещ филм на пресконференция в Цюрих миналата година:

„Фокусирам се най-вече върху истории, които имат значение за мен, истории за жени, а също и такива, в които има интересни гей-персонажи.” („Freeheld” с Пейдж и Джулиан Мур също е пример за това.)

Историята в „Mercy” проследява отношенията между Люси (Пейдж), чийто баща има смъртна присъда, и Мърси (Мара), която защитава тотално противоположна политическа кауза, и в която Люси се влюбва. Ценността на истината е подложена на изпитание, а светът на Люси се променя из основи…

Тъй като харесваме Елън Пейдж, а изпълненията й във филмите (дори блокбастърните) са много добри доказателства за актьорски талант, ще следим този проект – колкото и да се мъчи да мине „под радара”, защото сигурно ще се превърне във „фестивален фаворит”. Stay tuned!

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *