Бил Фингър
Бил Фингър

Платформата Hulu продължава да се развива в различни направления – освен игрални сериали, подобни на „Chance” на Лени Ейбрахамсън с Хю Лори, предстои да бъде реализирана и документалната поредица „Limelight Documentary”, в която ще бъдат включени филми за един от създателите на Батман – Бил Фингър, един от прочутите „Джеймс Бонд”-актьори – Джордж Лейзънби, познатият ни вече и супер-очакван филм за The BeatlesThe Beatles: Eight Days A Week – The Touring Years”, с който програмата ще стартира на 17 септември 2016, както и много други подобни проекти.

Batman & Bill” е името на документалната творба, посветена на Бил Фингър, който получава кредит в надписите на „Батман срещу Супермен: Зората на справедливостта” и в поредицата „Gotham”. Старши-вицепрезидента на Hulu и директор на програмния отдел Крейг Ъруич споделя:

Ще се запознаем с истината за раждането на Батман. Новата среща с добре познатия комиксов герой ще стане през погледа на непознатия до този момент съавтор на идеята за създаването на този образ, и чрез супергеройската битка на Бил, за да получи признанието, което заслужава.

Becoming Bond” ще представи Джордж Лейзънби днес, който споделя подробности за опита си в киното. Подготвят се още няколко изключителни единични документални филми по най-различни теми, като Ъруич специално и официално анонсира пред сбирката на Асоциацията на телевизионните критици, че предстои нов сезон на „Top of the Lake” – минисериал, създаден от Джейн Кемпиън и Джерард Лий, в който ще участва Никол Кидман. Предишните два сезона на поредицата бяха излъчени по Sundance Channel.

Джордж Лейзънби
Джордж Лейзънби

Продължаваме да привличаме първокласни звезди – пред и зад камерата!” – като финален акорд Ъруич е потвърдил, че се подготвя поредица по дистопичния роман на Маргарет Атууд „The Handmaid’s Tale” („Историята на слугинята”) с Елизабет Мос, Макс Мингела, Ан Дауд, Самира Уайли. Предишната адаптация на романа е от 1990 година и е дело на майстора Фолкер Шльондорф, като сценарият е написан от самия Харолд Пинтър, а ролите са разпределени между Наташа Ричардсън, Фей Дънауей, Ейдън Куин и Робърт Дювал.

Покрай информацията за всички споменати „благини”, които се готви да предложи Hulu, дойде новината за прекратяване на свободния достъп до стрийминг платформата – гледането на оригиналното съдържание, което се предлага в канала, ще бъде възможно след предварително уточнен абонамент. След като стартира преез 2007 година, Hulu промени много неща, като най-важното от всичко е, че от канал за стрийм се превърна в медия, която развива собствено оригинално съдържание. Платформата е предлагала и свободен достъп до най-новите епизоди на някои поредици на NBC, ABC и Fox – само осем дни след телевизионното им излъчване.

В близките седмици се очаква да бъдат въведени две опции за абонамент – 7,99 долара за месец, като в този план се включва излъчване на реклами, или 11,99 долара на месец за излъчване на съдържание, което е „свободно от реклами”. Свободното Hulu ще се „препакетира” като „Yahoo View”, което е част от сделка между двете компании. И тъй като е нужно Hulu да догони стрийминг-лидери като Netflix и дори Amazon, а също и да развива още по старателно оригиналното си съдържание, тотално свободният достъп вече не може да бъде опция.

Според официални данни на проучвания за 2016 година, Hulu има 67 милиона абоната, докато Netflix доставя информация до 126,9 милиона, а Amazon – до 73,2 милиона зрители. Сред плановете на Hulu за 2017 година е и предлагане на телевизия на живо – все още не се знае под каква форма и на каква абонаментна стойност.

 

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Радвам се! Като фен на Batman смятам, че Бил Фингър трябва да си получи заслуженото, макар и след всички тези години. Героят нямаше да е това, което е без неговата намеса. Буквално! Вижте каква е била оригиналната идея на Bob Kane:
    http://static.comicvine.com/uploads/original/11/118006/3394800-2457815-kane_arlen2.jpg